En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera d'Igualtat, Tània Verge, presentant la guia per incorporar la perspectiva LGBTI+. / Foto: Igualtat i Feminismes

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha presentat aquest dijous una nova guia per incorporar la perspectiva LGBTI+ a totes les residències i altres centres i recursos per a les persones grans.

El seu objectiu principal és donar eines a les persones que hi treballen per gestionar aquesta diversitat, així com per prevenir qualsevol cas d’LGBTI-fòbia o actuar davant d’un cas si es produeix.

D'altra banda, el document ofereix indicacions per aplicar de manera transversal en el servei la perspectiva LGBTI+ i garantir espais segurs a les persones grans en què es puguin expressar lliurement sense por al rebuig.

Per exemple, quan una persona gran acudeixi a un centre d’atenció o servei assistencial, no s’ha de pressuposar que és heterosexual o cisgènere. “El dret de les persones a ser com vulguin ser, independentment de la seva orientació sexual o identitat o expressió de gènere, s’ha de garantir al llarg de tot el seu cicle de vida, i això també inclou la vellesa”, ha subratllat Verge.

La guia ha de permetre que l’equip de professionals del centre tingui uns coneixements bàsics de la realitat LGBTI+, tracti amb respecte totes les persones grans i sàpiga detectar possibles casos d’LGBTI-fòbia per erradicar-los des del primer moment. També insta el servei a ser proactiu en la inclusió de les persones grans LGBTI+ en la vida diària de l’equipament.

Finalment, durant la presentació s’ha anunciat que la Generalitat podrà atorgar un distintiu que indiqui que el centre és un espai segur, amb la finalitat que les persones grans LGBTI+ puguin localitzar fàcilment els centres que vetllen per la garantia dels seus drets.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS