En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquerra a dreta: la tècnica de l’Àrea d’Igualtat, Anna Cadenas, la regidora de Drets Socials i Feminismes, Anna Viñas i Nora Miralles, de la consultoria i recerca feminista Sudergintza Koop. / Foto: Marc Sureda (Ajuntament de Llagostera)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Ajuntament de Llagostera va presentar públicament el Pla d’Igualtat i Ciutadania el passat dissabte.

Durant la presentació, la regidora de Drets Socials i Feminismes, Anna Viñas, va destacar que “amb la redacció del pla local d’igualtat, es veu complementada la creació de l’Àrea de Feminismes impulsada per l’equip de govern per tal d’impulsar les accions que es duran a terme en els propers 3 anys en termes d’igualtat de gènere, en àmbits com l’educació, la salut, la cultura, la seguretat, la salut, les polítiques de joventut i altres”.

El Pla es va aprovar al Ple de l’Ajuntament de Llagostera del passat mes de gener i va comptar amb el suport de tots els grups amb representació municipal (ERC, CUP-Alternativa, Junts per Llagostera i el PSC). De fet, Viñas ha destacat la importància de que es compti amb el suport unànime, ja que el pla segons diu “transcendeix el mandat actual i això en garanteix el seu desplegament”.

El Pla d’Igualtat i Ciutadania es va començar a redactar al mes de febrer del passat 2022 de manera participativa amb la voluntat de disposar d’un Pla més acurat i orientat possible a les necessitats del municipi amb la implicació del teixit veïnal, associatiu i empresarial.

Des del consistori s’explica que amb aquesta participació s’ha aconseguit disposar d’un bon diagnòstic a partir del qual s’han pogut plantejar un seguit d’accions que promoguin canvis reals i que vagina a l’arrel de les desigualtats de gènere, sexuals, de violència, econòmiques i culturals.

Entre les principals accions que inclou el Pla hi ha l’augment progressiu del pressupost municipal en polítiques d’igualtat, la creació d’un Espai Dona per a activitats de formació, conscienciació i trobada, l’impuls del suport mutu entre dones i persones LGTBIQ+ i del feminisme organitzat, un programa formatiu per a centres educatius i la promoció de l’esport femení i dels tornejos esportius mixtos a Llagostera.

El Pla d’Igualtat i Ciutadania de Llagostera s’ha de desenvolupar al llarg de 3 anys i es concreta amb 15 objectius repartits en 6 eixos de treball: compromís amb la igualtat i la transversalitat de gènere, diversitat, cohesió social i participació, drets i qualitat de vida, cures i reformulació dels treballs i els temps, lluita contra les violències de gènere i lgtbifòbiques, llibertat sexual i seguretat i sensibilització i coeducació.

El Pla es va presentar a la Sala Polivalent de la Biblioteca Julià Cutiller i va comptar amb la participació de la regidora de Drets Socials i Feminismes, Anna Viñas, la tècnica de l’Àrea d’Igualtat, Anna Cadenas i de Nora Miralles, de la consultoria i recerca feminista Sudergintza Koop, encarregada de la redacció del Pla.

 

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS