En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La zona de recollida de xeringues i agulles a la deixalleria de Llagostera. / Foto. Àrea de Medi Ambient

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les agulles i objectes punxants de tractaments de salut de particulars es podran dur a la deixalleria municipal de Llagostera.

L’Ajuntament de Llagostera s’ha adherit a la prova pilot, impulsada per la Generalitat de Catalunya, per tal de recollir aquests tipus de residus sanitaris.

La prova pilot, en la que hi participen els Consells Comarcals del Baix Empordà, la Garrotxa, la Selva i els ajuntament de Lleida i Llagostera; consisteix en instal·lar un contenidor especial per a aquest tipus de residus sanitaris a la deixalleria municipal, que gestiona l’empresa Consenur.

“La generació d’agulles i objectes punxants (xeringues) procedents de tractaments de salut fets pels particulars al seu domicili és una realitat que ha anat en augment darrerament i no existeix una xarxa de recollida específica d’aquest residu”, tal i com ha explicat la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, Núria Pares.

Davant d’aquesta situació s’ha considerat necessari establir un mecanisme de recollida selectiva específic per a que els veïns disposin d’un punt de recollida d’agulles i objectes punxants, que garanteixi la millor gestió possible per aquesta fracció i evitar així que es llencin incorrectament a través d’altres recollides o fraccions que podrien suposar un perill per als treballadors.

Els residus sanitaris especials del grup III, recollits també a hospitals, laboratoris, centres mèdics i veterinaris, es tracten a la planta de tractament de Constantí mitjançant l’esterilització per vapor, o a través de la planta incineradora per la seva eliminació.

Aquest tipus de residu es pot portar a la deixalleria sempre que provingui d’origen particular, i preferentment es poden guardar en ampolles de plàstic per facilitar el seu transport i evitar punxades.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS