En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El pantà de Sau amb la sequera. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat l'entrada en excepcionalitat per sequera del sistema Ter Llobregat i l'aqüífer del Fluvià Muga.

La decisió entrarà en vigor un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Aquesta ratificació arriba després que la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, anunciés dimarts la decisió del Govern de decretar la situació d'excepcionalitat per sequera extrema i de que l'executiu català aprovés un Decret llei per protegir els abastaments d'aigua, donar rang jurídic per agilitzar tràmits per a les actuacions que s'hagin de dur a terme i dissuadir i penalitzar els possibles incompliments.

D'aquesta forma, l'ACA limita l'abastiment d'aigua a 5,9 milions d'habitants a causa de la sequera, que es restringeix a un màxim de 230 litres per persona i dia.

L’entrada en l’escenari d’excepcionalitat al sistema Ter-Llobregat i a l'aqüífer Fluvià Muga suposa un pas més en la reducció d’aigua en alguns usos:

- La disminució del 40% de l’aigua per a usos agrícoles.

- La reducció del 15% per a usos industrials.

- La reducció de l’aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg).

- La prohibició del reg de zones verdes, públiques i privades (només es permetrà l’aigua per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores).

- Es prohibeix la neteja de carrers amb aigua potable, entre d'altres mesures.

En total, la fase d'excepcionalitat per sequera afecta a un total de 224 municipis, entre ells Llagostera. Després de 25 mesos sense pluges abundants, el sistema Ter-Llobregat es troba amb reserves molt baixes, en concret del 27%.

 

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS