En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Joventut (DGJ) ha iniciat aquest divendres la segona edició del programa de 'Formació per a la prevenció del suïcidi juvenil'.

Té l’objectiu de dotar d’eines als professionals que treballen amb adolescents i joves des dels ens locals i els centres d'atenció a la infància per tal de poder detectar i prevenir la conducta suïcida.

La formació treballa aspectes com els factors de risc, les estratègies de detecció, l’acompanyament a les famílies o l’anàlisi dels recursos que l’administració ja té disponibles. El curs també permetrà que els professionals aprenguin a dissenyar possibles intervencions preventives en l’entorn més proper.

Un total de 170 persones d’arreu del territori s’han inscrit en aquesta segona edició del programa formatiu que comença avui i s’allargarà fins el mes vinent. Arreu de Catalunya hi ha programades un total de set formacions.

La iniciativa sorgeix del Grup de Treball de Prevenció del Suïcidi Juvenil, un espai creat el 2020 arrel de les situacions viscudes en pandèmia, en les quals es va detectar un augment considerable de les temptatives i morts per suïcidi per part d’adolescents.

Coordinat per la DGJ, el grup està format per professionals dels departaments de Salut, Educació i Drets Socials, així com per persones expertes i agents especialistes en la matèria.

El programa complementa d’altres accions que ja es duen a terme per tal de millorar la salut física i mental del jovent. En el cas concret de Joventut, aquest 2023 ofereix un total de 59 tallers per a nois i noies a partir de 12 anys des de les Oficines Joves i Punts d’Informació Juvenil (XNEJ) ubicats als municipis i comarques.

Des de les oficines i punts d’informació, aquests professionals van atendre el 2022 un total de 386.434 consultes corresponents a 316.052 joves. D’aquestes, 701 van ser en l’àmbit de salut mental i 9.481 consultes més referides a la salut emocional. El creixement en aquest darrer àmbit de la salut emocional és de 3.975 consultes respecte de l’any anterior, equivalent a un increment del 138% d’un any per l’altre, unes xifres atribuïbles a la situació post-pandèmica.

D’altra banda, l’Agència Catalana de la Joventut també té en funcionament un consultori psicològic allotjat al web Adolescents.cat. Les psicòlogues especialitzades d’aquest espai van atendre 974 consultes el 2022, entre qüestions referents a la psicologia (518), la sexualitat (373) i l’alimentació (83).

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS