En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els Mossos d'Esquadra s'emporten detingut un membre del clan familiar destinat al tràfic de drogues. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els membres d'aquesta organització criminal tenien assignades tasques diferenciades i la policia assegura que hi havia un alt grau d'especialització en les funcions.

No hi havia cap altra font d'ingressos en el clan familiar més enllà del tràfic de drogues i només el cap de l'organització tenia antecedents policials.

Un d'ells exercia la funció de líder que dirigia l'activitat criminal. S'encarregava d'aportar el capital necessari per llogar immobles i els adequava per les necessitats del cultiu.

A més, el líder del clan també gestionava les seves pròpies plantacions i donava suòrt financer a altres membres de l'entramat i persones de fora del grup a canvi d'una remuneració econòmica puntual. Dins de les seves tasques, també planificava i executava els transports de droga per carretera fins a França.

En un nivell inferior hi havia l'home de confiança del líder, que s'ocupava de la distribució del material necessari per a les plantacions. També empaquetava i preparava la droga abans de distribuir-la i feia d'enllaç entre l'organització criminal i possibles compradors. A més, participava en la logística del tràfic de droga dissenyant rutes i organitzant els vehicles que es feien servir.

Per sota seu hi havia una sèrie de persones que feien funcions secundàries o subordinades. Un dels investigats tenia un elevat grau de coneixement del cultiu de la marihuana i era l'encarregat d'atendre les plantacions quan tenien problemes de productivitat. La resta, gestionaven cultius i ajudaven al transport de la marihuana.

Els viatges eren un moment clau de l'activitat de la banda i es prenien moltes precaucions. Els enviaments es feien amb cura i utilitzaven dos cotxes. Un d'ells feia d'avançada per informar d'imprevistos al que circulava uns quilòmetres més enrere i que portava la droga. També tenien més vehicles que feien de contra vigilància per detectar la presència policial i feien servir molts telèfons que periòdicament canviaven perquè la policia no pogués rastrejar-los.

El 15 de febrer la policia va portar a terme l'operatiu policial format pels Mossos i els agents de Duanes. Aquell dia també van comptar amb la col·laboració de la Policia Local de Maçanet de la Selva. Al llarg del dia es van fer nou entrades a domicilis i plantacions que hi havia a Maçanet de la Selva, Sils, Sant Martí de Llémena i Olot.

En total es van intervenir 11 kg de cabdells de marihuana (que tenen un valor en el mercat de 72.400 euros), 925 grams d'haixix (que es podrien vendre per 31.000 euros) i 25 grams de cocaïna (valorats en 1.500 euros).

També es van trobar uns 30.000 euros en metàl·lic i 3.000 plantes de marihuana en diferents estadis de floració. Els tècnics de l'empresa de subministrament asseguren que haurien defraudat 235.000 euros en consum de llum en les plantacions, ja que la tenien punxada.

El 17 de febrer els sis detinguts van passar a disposició judicial i han quedat en llibertat a l'espera de judici i mesures cautelars.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS