En directe: Hot dance 80 - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, amb diversos representants dels ajuntaments de l'àrea urbana de Girona en la presentació de la nova plataforma cultural. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir d’avui qualsevol activitat cultural a Girona, Bescanó, Celrà, Fornells, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix es publicarà en el mateix web de difusió.

Es tracta d’una nova plataforma, titulada Girona Cultura, que engloba tots els municipis de l’àrea urbana gironina per tal que la gent pugui consultar tota la programació en un sol punt i que ha presentat aquest dimarts l'Ajuntament de Girona.

El vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha destacat que “les comarques gironines gaudeixen d’una àmplia, variada i completa oferta cultural” però sovint aquestes propostes no tenen la “suficient difusió”. Per això la plataforma vol ser un únic escenari de difusió cultural per facilitar al públic la cerca de programacions públiques i privades d’activitats culturals.

A més, també es difondran formacions vinculades en aquest mateix àmbit. De fet, la plataforma estarà formada per cinc apartats. Una serà per l’agenda d’activitats, la segona serà per l’agenda formativa, la tercera serà una mediateca, la quarta es dedicarà a la targeta de Girona Cultura i la última es reservarà per a professionals del sector.

En l’apartat de mediàteca el públic podrà veure el contingut audiovisual que han creat artistes locals. La zona reservada per la targeta de Girona Cultura servirà per modificar el funcionament d’aquesta targeta.

A partir d’ara, els usuaris que vulguin podran donar-se d’alta des d’aquesta mateixa pàgina i accedir a descomptes i ofertes reservats per als socis d’aquest club cultural. A més, la gent podrà subscriure's a butlletins culturals en funció dels seus interessos. També servirà com a eina de recomanació d’activitats, cursos i tallers.

Per últim, l’apartat professional vol convertir-se en una eina de referència per als artistes de les comarques gironines. En ell hi trobaran un directori de professionals del sector i també una xarxa d’espais disponibles per a la creació i exhibició cultural. A més, es podran consultar les bases de subvencions i ajudes.

La nova plataforma s’ha estrenat en paral·lel amb una nova eina de coordinació per a professionals del sector. Aquesta aplicació en línia permetran als treballadors trobar espais d’interacció i coordinació, com ara una agenda que evitarà coincidències a l’hora de programar activitats culturals o rodes de premsa. També hi haurà un tauler d'avisos intern i un xat.

La plataforma de gestió de Girona Cultura és oberta a tota classe d’agents professionals: empreses d’àmbit o serveis culturals, associacions i fundacions, professionals lliures, artistes, grups i companyies, equipaments culturals, festivals i festes i escoles de formació artística, entre d’altres.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS