En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, el condemnat per abusar d'una menor amb discapacitat en un parc aquàtic de Lloret. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A la sala de vistes de la secció tercera de l'Audiència de Girona, l'acusat ha reconegut els fets i ha acceptat la condemna.

El processat ha admès que cap a les 5 de la tarda del 24 de juliol del 2019 es va trobar la víctima, una noia de 16 anys amb una discapacitat del 33%, amb qui no consta que tingués cap relació prèvia, al jacuzzi d'una de les piscines d'un parc aquàtic de Lloret de Mar.

L'home li va dir que s'apropés i, un cop la va tenir al costat, "la va asseure damunt les seves cames i, amb ànim de satisfer els seus desitjos lúbrics i sense el seu consentiment, li va fer tocaments per sobre del banyador a la zona dels genitals".

Segons recollia l'escrit d'acusació de la fiscalia que el processat ha subscrit, a l'hora de perpetrar l'atac, havia "apreciat" que la menor tenia una discapacitat.

Després de fer-li els tocaments, li va apartar el banyador i la va intentar penetrar. En aquest moment, la noia va poder demanar ajuda a un amic que la va socórrer i se la va endur de la zona.

Per aquest fets, la fiscalia sol·licitava 5 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb penetració en grau de temptativa amb l'agreujant de cometre'l contra una víctima vulnerable.

Com que ha reconegut els fets i ha consignat 1.000 euros dels 3.000 d'indemnització en concepte de responsabilitat civil, la fiscalia i la defensa han tancat un acord que ha suposat una condemna menor a la que s'enfrontava. Li han apreciat atenuants de reparació del dany i de dilacions indegudes, pel temps que el cas ha trigat en arribar a judici.

El tribunal l'ha condemnat de viva veu i li ha imposat una pena de 2 anys de presó i 5 anys de llibertat vigilada. L'acusat no entrarà a presó. La sala ha acordat suspendre l'execució de la pena perquè no té antecedents i es compleixen els requisits legals amb dues condicions: que no torni a delinquir en un termini de 5 anys i que aboni els 2.000 euros d'indemnització que falten, amb pagaments fraccionats.

L'Audiència li ha aplicat el Codi Penal de la data dels abusos, previ a l'entrada en vigor de la llei del 'només sí és sí'.

Com a conseqüència de l'abús, la víctima no va patir lesions físiques però tenia malestar psicològic i simptomatologia posttraumàtica compatible amb els fets.

Fiscalia i defensa han renunciat a recórrer la sentència i el tribunal l'ha declarat ferma.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS