En directe: Top 25 - llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

La sessió informativa del Projecte Gat realitzada a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Llagostera. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Millorar el control i la gestió dels gats de carrer. Aquest és l’objectiu del Projecte Gat elaborat per la Fundació Fauna.

Ara, aquest projecte iniciat fa 14 anys a diversos municipis comença a Llagostera.

De moment ja s’ha fet una sessió informativa que va estar adreçada als alimentadors de gats de carrer.

El Projecte Gat, de caràcter mediambiental i de salut pública, parteix del treball conjunt entre les entitats locals dedicades a l’àmbit, els alimentadors, la fundació Fauna i l’Ajuntament de Llagostera.

Pretén ser un pas endavant en la coordinació, l’eficiència i els resultats per controlar la població d’animals, les seves condicions de vida i el treball correcte dels alimentadors, la pedagogia social sobre la protecció animal i reduir al màxim les problemàtiques derivades de la presència de gats de carrer.

Per poder-ho dur a terme, és clau l’aplicació del mètode C-E-R (captura, esterilització i retorn), com també potenciar les adopcions i l’establiment de protocols d’actuació.
En paral·lel a aquest projecte, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera està treballant per millorar la infraestructura existent al municipi en algunes colònies de gats.

La sessió informativa realitzada el passat divendres a la Sala de Plens de l'Ajuntament va servir per presentar el projecte a Llagostera, registrar els alimentadors (que han d’estar autoritzats pel consistori) a partir del nou sistema, adherint-se al Projecte Gat i posant-se en contacte amb la Fundació Fauna per poder començar a compartir informació i treballar conjuntament.