En directe: El xou de la sostenibilitat

 Llagostera Ràdio on-line

La plantació localitzada a Calonge. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra la Policia Local de Calonge i Sant Antoni han desmantellat un cultiu amb 852 plantes de marihuana en una casa ocupada de Calonge i han detingut dos homes, de 25 i 36 anys.

Els acusen de ser els responsables de la plantació, per un delicte contra la salut pública, un d'ocupació i un de defraudació de fluid elèctric perquè tenien la llum punxada.

Els agents van tenir coneixement al febrer de l'existència d'un cultiu en aquesta finca de l'urbanització Vescomptat de Cabanyes. La casa de quatre vents, d'una sola planta amb jardí, tenia una nau propera aïllada i independent així com amb una piscina abandonada plena d’aigua de la qual en sortia una mànega dirigida fins a la nau.

La companyia elèctrica els va confirmar que l'escomesa de llum estaca connectada fraudulentament i el 25 de març, els Mossos van fer una entrada i registre a la finca.

En el moment de l’entrada a l’habitatge, dos homes van fugir corrents, però l’ampli dispositiu policial va permetre detenir-los poc després, dins el jardí d’una casa veïna de la mateixa urbanització. Van quedar detinguts com a responsables i cuidadors d’aquest cultiu.

A les diverses estances de l’habitatge principal i de l’annex es van localitzar bombetes, fertilitzant, ventiladors, aires condicionats, tubs d’extracció, testos, garrafes d’acceleradors, focus, refractors, tubs, bombes fumigadores, filtres i compressors d’aire, així com marihuana seca, una arma d’aire comprimit, perdigons i embolcalls d’haixix. En total, es van intervenir 852 plantes en un avançat estadi de creixement.

Els agents van trobar una trapa a l’exterior tancada amb un cadenat que donava accés a un soterrani d’uns setanta metres quadrats que s’accedia a través d’una escala d’alumini. Aquesta zona estaria dedicada a l'assecatge de les plantes.

Els detinguts, sense antecedents, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS