En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Gossos a la cala Belladona, entre Platja d'Aro i Sant Antoni de Calonge. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La nova platja per gossos a Calonge i Sant Antoni i Platja d'Aro, ubicada a la cala de Belladona, funcionarà sense restriccions de dates ni d'horaris, de manera que estarà en servei tot l'any.

Té una superfície aproximada de 2.500 metres quadrats, i té accés des del camí de ronda i també des de la via verda de la carretera C-253, que uneix Sant Antoni amb Platja d'Aro.

"És un paradís per als gossos", ha afirmat a regidora de Turisme de Platja d'Aro, Jenny Xufré, que ha remarcat que les mascotes poden córrer i jugar lliurement sense cap perill, perquè no hi ha cap carretera a prop i s'arriba a la cala baixant unes escales o a través del camí de ronda.

El vicealcalde de Calonge i Sant Antoni, Arturo Prades, ha remarcat que tenir una platja per a mascotes "era una necessitat" i una reclamació tant dels veïns que tenen animals com dels visitants i els establiments turístics. "I és una petició a la que hem pogut donar sortida perquè, dins de les nostres platges, vam trobar aquesta que compartim i que és el lloc ideal per fer aquesta actuació conjunta per cobrir aquesta necessitat", ha afegit.

La cala de Belladona està entre els dos termes municipals, tot i que és majoritàriament de Calonge i Sant Antoni, que serà l'ajuntament que s'encarregarà de la licitació de la guingueta.

Segons ha exposat Prades, la intenció és que estigui operativa a principis de juliol i entre els requisits hi haurà que compti amb una font, una dutxa i un espai per a jocs per a les mascotes: "Els usuaris no només podran gaudir amb els gossos de l'entorn natural, sinó que també hi haurà la guingueta perquè l'estada pugui ser més llarga".

Fins ara, els usuaris o els turistes amb gossos havien d'anar a platges a poblacions veïnes perquè ni a Platja d'Aro ni a Calonge n'hi havia cap d'habilitada per a mascotes. "Aquelles persones que tenen una mascota a casa la consideren un més de la família i els hi agrada anar de vacances i poder viatjar tots plegats", ha remarcat Xufré que destaca que, amb la cala de Belladona, tanquen el cercle com a destinació 'pet friendly': "Ara podran fer les seves vacances sense haver de renunciar a les mascotes".

L'alcalde de la població, Maurici Jiménez, ha posat en valor la complicitat generada entre els dos municipis per comptar amb un espai per a tot l'any, cosa que també pot contribuir a desestacionalitzar el turisme. "Va molt més enllà de l'estiu", ha conclòs Jiménez.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS