En directe: El xou de la sostenibilitat

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Salut immunitzarà els nadons contra el virus respiratori sincicial, causant de la bronquiolitis, amb un anticòs monoclonal a partir del mes d'octubre.

El conseller Manel Balcells ha oficialitzat l'anunci aquest dilluns en una entrevista a Catalunya Ràdio i ha explicat que rebran aquesta dosi coberta pel sistema públic tots els infants que neixin a partir d'aleshores i els que hagin nascut abans i tinguin fins a 5 mesos.

El conseller ha indicat que aquests anticossos monoclonals són unes defenses amb una efectivitat "molt alta, d'entre el 80% i el 85%" per prevenir la bronquiolitis. Balcells ha assegurat que la immunització dels infants més petits amb l'anticòs monoclonal serà "una bona estratègia" i confia que la bronquiolitis estigui "molt més controlada" el proper hivern després que aquesta temporada el pic de la malaltia, que sobretot afecta els menors de 2 anys, fos molt més alt que en anys anteriors.

El conseller ha destacat que l'administració d'aquest anticòs monoclonal als nadons a partir de l'octubre coincidirà amb les campanyes de vacunació de la grip i de la covid-19 per a les persones de més de 60 anys i amb factors de risc.

El titular de Salut espera que totes aquestes estratègies funcionin per evitar la "triple epidèmia" dels últims mesos, sobretot a finals de la tardor, en què als contagis desbocats del VRS entre els més menuts, s'hi van afegir les infeccions de la grip i la covid.

Balcells ha indicat que aquest anticòs monoclonal s'administrarà en una sola dosi i ha puntualitzat que no és una vacuna (tot i que hi és similar), sinó que són "defenses". Un anticòs és una proteïna que respon a l'estimulació exercida per un antigen, una substància que el cos reconeix com a estranya.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS