En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'entrada a la finca on hi havia el centre de venda i cria de gossos il·legal. / Foto: Ajuntament de Sant Jordi Desvalls

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El centre caní Can Brian, situat a la finca de Can Batlle de Sant Jordi Desvalls, va obrir l'any 2000.

La llicència que en va permetre l'obertura especificava que la zona es podia destinar a residència canina, segons recollia el projecte que va entrar-se a l'Ajuntament.

La realitat, però, com subratlla l'Ajuntament de Sant Jordi Desvalls, és que aquesta activitat inicial era "del tot diferent" a la que ara s'hi estava duent a terme. Sobretot a partir de l'any passat, quan la residència canina va canviar de mans i la nova propietària va voler destinar-la a cria, ensinistrament i venda de mascotes.

Una activitat, concreta l'Ajuntament, "que d'acord amb la normativa urbanística vigent al terme municipal no podia ser legalitzable".

Durant anys, a més, el centre caní Can Brian també havia generat nombroses queixes dels veïns del barri de l'estació. Asseguraven que sentien els lladrucs dels animals a totes hores, i que la situació es tornava insuportable durant l'estiu (en especial a la nit, amb les finestres obertes).

Ara, després de mesos "de conflicte" amb la nova propietària, l'Ajuntament de Sant Jordi Desvalls ha ordenat el cessament i la clausura de l'activitat de venda i cria de gossos, que s'estava fent de manera "il·legal" a Can Brian.

El consistori recorda que la propietària no disposava dels permisos per fer-la i que, a més, "la crida, l'ensinistrament i la venda de mascotes es duien a terme sense complir les condicions sanitàries, higièniques, administratives i jurídiques corresponents".

Segons explica l'Ajuntament en un comunicat, la responsable del centre ja s'ha endut tots els gossos de la finca dins el termini voluntari que li va donar el consistori. En cas contrari, l'Ajuntament de Sant Jordi Desvalls ho hauria fet ell mateix de manera forçosa, cosa que també hauria comportat "la imposició de multes econòmiques de fins a 9.000 euros".

El consistori explica que ha hagut de passar gairebé un any fins que no s'ha pogut clausurar l'activitat. Però també subratlla que totes les mesures que s'han pres, i que ara s'han materialitzar, "posen fi a una situació que havia generat molt malestar a la població".

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS