En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Samuel Reyes, ha descartat aquest dimecres que l'arribada de turistes pugui provocar un canvi en la fase de sequera que acabi implicant noves restriccions.

"Tot i que s'incrementi el turisme no afectarà els canvis d'estat de la sequera perquè a les planificacions ja preveiem aquest increment de població", ha detallat.

Reyes també ha argumentat que hi ha un efecte d'equilibri entre la població que va d'unes poblacions a les altres. "Només canviant d'estat (de la sequera) hi poden haver noves restriccions", ha recordat.

Per la seva part, la directora general de Turisme del Govern, Marta Domènech, ha destacat els esforços fets per l'hostaleria i la restauració els darrers anys per retallar el seu consum d'aigua. "El sector està compromès i té moltes ganes de fer la feina ben feta tot i que fa anys que la fa", ha defensat abans d'una reunió amb representants de patronats, ajuntaments, empreses i entitats. En aquest sentit, ha apostat per conscienciar també al visitant i a la resta de sectors econòmics.

De fet, l'ACA es reunirà a mitjans de maig per tractar aquest mateix assumpte amb el sector industrial.