En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels edificis de la Universitat de Girona. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les primeres dotze 'beques salari' de la Universitat de Girona s'atorgaran el pròxim curs 2018-2019 amb un pressupost de 72.000 euros.

La vicerectora d'Estudiants i Inserció Laboral, Laura Vall-llosera, ha anunciat que la voluntat és "ampliar set beques a l'any" i d'aquesta manera arribar al 2022 amb un total de 33 ajudes. Vall-llosera ha detallat que aquest topall suposarà una despesa de 190.000 euros que assumirà íntegrament la universitat.

El rector ha matisat que, tot i que els ajuts només seran per a 33 estudiants dins dels 15.000 que té la universitat (comptant-hi tots els centres adscrits que té la UdG), representarà una "xifra important de diners" del pressupost del centre. En aquesta línia, la presidenta del Consell Social, Rosa Núria Aleixandre, ha convidat a empreses privades i a particulars a participar en aquest programa aportant-hi diners privats per poder repartir més 'beques salari'.

Aleixandre també ha apuntat que els mecenatges podrien anar destinats a estudiants de màster i postgrau, ja que de moment les ajudes aprovades es centren tan sols en els estudiants de grau. La presidenta del Consell Social ha destacat que aquestes 'beques salari' seran les primeres ajudes públiques que es donen, tot i que ja existeixen iniciatives molt similars a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat de Barcelona i algunes empreses privades també en reparteixen.

L'aplicació progressiva de les 'beques salari' permetrà incorporar de forma escalonada a diferents alumnes de diversos cursos de grau. I és que si totes les beques es donessin el primer any a 33 alumnes de primer curs i es mantinguessin durant tota la carrera, deixarien sense possibilitats a altres alumnes amb pocs recursos durant els quatre anys següents. I això és precisament el que es vol evitar.

La vicerectora també ha avisat que aquestes ajudes "són incompatibles amb qualsevol altra activitat remunerada", evitant que un alumne pugui tenir una feina els caps de setmana que acabi restant temps de dedicació a la carrera. A més, també seran incompatibles amb la resta d'ajudes que dona la mateixa universitat.

Els alumnes interessats podran sol·licitar les beques fins al 19 d'octubre a qualsevol oficina de registre de la universitat. La resolució dels estudiants escollits es donarà a conèixer més tard del primer pagament del salari que s'hauria d'efectuar en l'inici de curs. El rectorat, però, s'ha compromès a abonar les quantitats pendents amb el primer salari que rebi l'alumnat becat.

A partir d'aquest moment, començarà una etapa de seguiment per part del personal de la universitat als alumnes becats. A final de curs, aquests també hauran de lliurar un informe sobre la seva evolució i una còpia de l'expedient acadèmic. En base a aquests criteris, el consell universitari decidirà si renova l'ajuda per al proper curs o no.

Des del consell d'alumnes s'han mostrat satisfets amb aquesta iniciativa de la UdG, tot i que han lamentat que sigui la pròpia universitat qui hagi acabat liderant les beques assumint-ne el cost. Per això han convidat a les administracions competents a apostar per aquest tipus d'ajudes.

Vota el número 1

Pel 27 de maig

COL·LABORADORS