En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels detinguts per explotació laboral. / Foto: Policia Nacional

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Policia Nacional ha detingut a 4 persones per explotació laboral de ciutadans estrangers. La detenció s'ha fet en el marc d'un dispositiu d'inspecció en dos establiments de manicura situats a Girona i Salt.

La investigació va revelar que alguns dels treballadors d'aquests dos centres estètics estaven contractats de forma irregular: feien jornades laborals molt extenses sense descans i se'l retribuïa amb salaris baixos.

A més, es falsificaven els registres d'horaris i a una treballadora se la va obligar a treballar malalta, tot i haver presentat un informe mèdic on acreditava incapacitat laboral.

Com a resultat d'aquesta intervenció s'han identificat 16 víctimes i practicat un total de 4 detencions (a l'empresari principal dels centres i a 3 persones més), per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors i altres connexos.

La Policia Nacional alerta que aquests empresaris s'aprofitaven de la situació d'especial vulnerabilitat de les víctimes per imposar-los condicions de treball perjudicials, no donant-los d'alta a la seguretat social per la seva situació d'estada irregular a l'Estat.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS