En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El narcoveler comissat a Santa Margarida de Roses. / Foto: Vigilància Duanera i la Policia Nacional

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La investigació de Vigilància Duanera i la Policia Nacional va arrancar a finals de l'any passat per les sospites que hi havia una grup criminal introduint haixix a la zona de Santa Margarida de Roses a través de velers.

Els primers indicis van apuntar a uns ciutadans de diverses nacionalitats que es desplaçaven amb embarcacions d'esbarjo al sud d'Eivissa. Els agents van poder esbrinar que allà rebien grans quantitats d'haixix i que, després, traslladaven la droga fins a la Costa Brava.

La introduïen a la costa peninsular utilitzant una casa amb amarrador de la zona de canals.

Va ser aleshores quan, segons informen en un comunicat, van organitzar un operatiu conjunt entre Vigilància Duanera i Policia Nacional. Els traficants intentaven no aixecar sospites fent servir aquesta casa particular de Roses com a "guarderia" per a la droga i, també, aprofitant que és una zona de residències temporals i turística per evitar que els detectessin.

Durant la investigació, els agents van saber que l'organització tenia prevista una sortida al mar després de Setmana Santa. Per això, van organitzar un dispositiu per atrapar-los 'in fraganti'. Els investigadors van veure els sospitosos fent viatges del veler a la casa duent frontals amb llum per il·luminar mínimament la zona i també com carregaven els farcells d'haixix en una furgoneta, aparcada prèviament a la porta de la casa.

En aquest moment, els investigadors de Vigilància Duanera van interceptar el desembarcament i van arrestar allà mateix tres sospitosos. A un d'ells, el van haver de rescatar perquè havia saltat a l'aigua per intentar fugir.

En actuacions posteriors, la Policia Nacional va detenir quatre sospitosos més. A més, van comissar 75 farcells d'haixix amb un pes total de 2.854 quilos de droga. També van intervenir un segon veler que l'organització volia fer servir perquè que havien descartat per una avaria.

Durant l'operatiu han fet escorcolls, un dels quals a la casa utilitzada com a "guarderia" de la droga, on també hi van localitzar un cultiu amb 864 plantes de marihuana.

Els set detinguts són de nacionalitats diferents: dos alemanys, un colombià, un francès, dos de nacionalitat espanyola i un d'origen romanès.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS