En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un operari bebent aigua durant una pausa de la feina a la construcció. / Foto: Laura Cortés (arxiu ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El nou paquet de mesures contra la sequera que el govern espanyol aprovarà al Consell de Ministres de dijous inclourà també altres qüestions com una modificació del reglament de prevenció de riscs laborals.

En concret per prohibir algunes feines a l'aire lliure durant les alertes vermelles o taronges de calor emeses per part de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Així ho ha explicat aquest dimecres la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, que ha recordat que el canvi climàtic "ha arribat les municipis, a la vida de la gent i és real", i per tant cal "traduir-lo a les normes laborals".

"Emprendrem modificacions legislatives per incorporar a la legislació laboral mesures específiques de compliment obligatori a les empreses", ha dit, i "adaptarem els llocs de treball a les condicions meteorològiques".

Segons Díaz, es tracta d'una "mesura molt clara": "Prohibirem l'exercici de les tasques professionals quan l'AEMT digui que estem en alerta vermella o taronja", ha dit, perquè "hem vist moltes ocasions on han mort treballadors per cop de calor".

D'aquesta manera, segons Díaz, el govern espanyol s'anticipa a les situacions que es puguin donar en els pròxims mesos, i evita casos com els que s'han registrat a l'estiu en els últims anys.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS