En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un cop acabat el termini de presentació d'originals, la fundació que atorga els Premis Literaris de Girona ha fet públic el nombre d'originals que opten a quatre dels guardons.

El 56è Premi Prudenci Bertrana de novel·la ha rebut aquest 2023 un total de 74 originals (l'any passat van ser-ne 70, i l'altre 78); hi ha 65 reculls que opten al 46è Miquel de Palol de poesia (davant els 59 del 2022 i els 70 del 2021); el 44è Carles Rahola d'assaig ha rebut 23 obres (en les anteriors edicions havien estat 22 i 27) i, per últim, el jurat del Ramon Muntaner de literatura juvenil haurà d'escollir entre 23 relats (en les dues últimes edicions, havien estat 28 i 33).

El veredicte d'aquests quatre premis es donarà a conèixer a finals de juny. Serà la prèvia de la gala de lliurament, que se celebrarà el 19 de setembre a l'Auditori de Girona.

Durant l'acte, serà quan es donin a conèixer també la resta dels guardons: el Cerverí de lletra de cançó, el Lletra per a projectes digitals de literatura catalana i l'Aurora Bertrana de traducció (l'últim dels premis que es va incorporar a la família).

El termini per presentar candidatures al 23è Premi Lletra acaba el 5 de setembre. En paral·lel, el jurat també treballa en la selecció de les cançons que concursaran al 28è Premi Cerverí. Organitzat conjuntament amb Catalunya Ràdio, iCat.cat i la revista Enderrock, un cop es conegui la tria de les cançons escollides (originals i inèdites editades al sector discogràfic) es podran votar fins a mitjans de setembre a través de la web www.catradio.cat.

Així mateix, el jurat del nou premi Aurora Betrana, que aquest 2023 celebrarà la segona edició, treballa en la selecció de la millor traducció en català publicada durant l'any 2022.

L'any passat, Martí Gironell es va convertir en el nom propi del Bertrana amb 'El fabricant de records', novel·la on barrejava historia recent amb ficció per homenatjar el fotògraf ambulant Valentí Fargnoli.