En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Vista aèria de la Cantada d'Havaneres a la platja Port Bo de Calella de Palafrugell. Foto: Ajuntament de Palafrugell

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La platja Port Bo de Calella de Palafrugell tornarà a repetir la imatge icònica de la tradicional Cantada d'Havaneres el proper dissabte 1 de juliol.

La tradicional cantada arran de platja, que aquest 2023 arriba a la 56a edició, comptarà al costat del grup degà Port Bo, les formacions Barca de Mitjana de Premià de Mar i Els Pescadors de l'Escala.

Com a novetat, i dins la voluntat de trobar noves aportacions que enriqueixin l'havanera, aquest any la cantant i actriu Elena Gadel interpretarà -com la resta de grups- cinc cançons amb un estil molt personal. De fet, Gadel no és nova amb el gènere. Perquè sovint, durant les seves actuacions, sol interpretar l'havanera 'La Gavina', del mestre Frederic Sirés.

Dins el repertori, l'organització destaca 4 havaneres que va compondre Càstor Pérez: 'Vestida de nit', 'Temps perdut', 'La Habana se llama Elena' i 'El mariner feliç'.

Organitzada per l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, amb el suport de la Diputació de Girona, la Cantada d'Havaneres es remunta a l'any 1966. Aleshores, aquella primera trobada de cantaires es va celebrar a la taverna de Can Batlle, i va ser quan Francesc Alsius, Frederic Martí i Joan Pericot van coincidir en la presentació del llibre 'Calella de Palafrugell i les havaneres', el segon recull del gènere publicat a Catalunya.

L'èxit de la trobada va animar els organitzadors a repetir-la l'any següent, amb una cantada més formal a la platja d'en Calau. El 1969, l'Associació d'Amics de Calella, que en aquella primera època organitzava la Cantada d'Havaneres, va decidir traslladar-la a la plaça del Port Bo, on encara se celebra actualment.

Aquest any, com a preàmbul de la cantada, el divendres 30 de juny se celebrarà una vetllada dedicada a l'havanera lírica. El recital s'ha batejat amb el nom 'Denominació d'origen, havaneres d'anada i tornada'. Hi participaran la soprano palafrugellenca Indira Ferrer; el director del grup Port Bo i guitarra rítmica Carles Casanovas, i el guitarra, solista i arranjador xilè Mauri Campos.

Tots tres convidaran els espectadors a fer un viatge musical per Cuba, Mèxic, Xile, Espanya i Catalunya. L'acte l'organitzen l'Institut de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palafrugell, l'Associació de Veïns i Amics de Calella i la Fundació Ernest Morató.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS