En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La plaça Independència de Girona plena de gent en un tast de Tocs de Vi. / Foto d'arxiu Fira Tocs de Vi de l'Empordà

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La 10a fira Tocs de Vi de l'Empordà comptarà aquest any amb 10 cellers que portaran els seus productes a Girona entre el 5 i el 10 de juny.

L'acte central, com és habitual, serà els dies 9 i el 10 a la plaça Independència, on es podran gaudir de l'activitat entre les 6 de la tarda i les 11 de la nit.

Com és habitual, es vendran packs a un preu de 15€ que inclouen sis tiquets i la copa de vi. Els tiquets es podran bescanviar tant per degustacions de vi com per tastets gastronòmics, amb productes de proximitat.

A més, també hi haurà tastos de vins en espais singulars de la ciutat com la seu del Casino Gerundense, el Monestir de Sant Pere de Galligants o l'Hotel Ultònia.

L'organització destaca que la programació d'aquests tastos suposa, d’una banda estendre l’esdeveniment més enllà del seu nucli central, la plaça de la Independència, per "reforçar el coneixement dels valors monumentals de la ciutat" i generar activitat en els museus, i d’altra banda, es dona l’oportunitat als cellers de mostrar d’una manera més didàctica i atractiva els seus productes, així com portar a terme una tasca prescriptora més profunda.

A més de la programació de tastos en espais singulars també es programen dues sessions de 'Els vins de la Girona desconeguda'. En concret, serán el dimecres 7 de juny i el divendres 9, amb un itinerari pel Barri Vell que permetrà redescobrir la Girona amagada a través de la DO Empordà i la Romina Ribera de Glops d’Història, una arqueòloga i sommelier amant de la història del vi. Aquestes sessions tenen un preu de 15€.