En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d’Interior ha previst la incorporació d’un total de 753 nous bombers voluntaris. Permetrà enfortir també la dotació d’efectius a cadascun dels 74 parcs de bombers voluntaris que hi ha al país.

Amb les noves convocatòries d’accés, cada parc de bombers voluntaris assolirà una xifra de 31 efectius, un creixement de més del 30%.

La millora al cos de Bombers Voluntaris que preveu el pla es concentra en tres línies principals. La primera és millorar les compensacions econòmiques i incentivar la promoció del voluntariat, mitjançant la millora del sistema de compensació econòmica per disponibilitat, d’una banda, i de nous beneficis socials, de l’altra. En aquest segon cas, es preveu l’aportació a un fons d’estalvi (similar a un pla de pensions) del bomber voluntari en concepte del manteniment anual de la condició i d’acord amb la dedicació demostrada.

Amb l’objectiu d’augmentar l’interès social per accedir a la condició de bomber voluntari, la segona mesura implica simplificar l’ingrés de nous voluntaris amb un període formatiu més curt que permeti fer alguns tipus de serveis.

L’objectiu és oferir, en un primer nivell, un període formatiu de 120 hores que permeti prestar serveis en incendis de vegetació, rescats al medi natural i assistències tècniques en fenòmens meteorològics adversos.

El segon nivell operatiu abasta tot tipus d’intervencions, i s’assolirà havent completat tota la formació necessària. Actualment, els Bombers Voluntaris poden començar a prestar servei després d’un període formatiu d’aproximadament dos anys.

El tercer objectiu és promoure el reconeixement dels bombers voluntaris, a nivell intern i extern, amb mesures com una millor atenció a les necessitats dels propis bombers, campanyes publicitàries de reconeixement de la seva funció i valor o promovent actes de reconeixement institucional, entre d’altres accions.

D’altra banda, pel que fa als equipaments i les infraestructures i davant d’aquest augment programat d’efectius, tots els parcs disposaran de dos vehicles, tipus BRP (bomba rural pesada) i UPC (unitat de personal i càrrega) i, depenent de la capacitat operativa del parc, podran disposar de tres vehicles operatius. Alhora, s’ha proposat la implementació de l’ús de cascs diferenciats per colors, depenent del nivell del bomber voluntari (nivell 1 taronja, nivell 2 groc).

La proposta per als Bombers Voluntaris ha previst també les modificacions adients del reglament del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya, així com de procediments operatius i circulars interns. Interior iniciarà la implementació de les noves accions de millora el 2023 i preveu completar-les durant el 2024.

Vota el número 1

Pel 10 de maig

COL·LABORADORS