En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acusat de matar la dona a Porqueres. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Durant la segona jornada del judici pel crim masclista de Porqueres han declarat amigues, companyes de feina i la germana de la víctima.

Han explicat al judici, que es fa a l'Audiència de Girona amb jurat popular, que era una dona molt sociable, "alegre" i familiar. Això, però, va començar a canviar tan bon punt va conèixer l'acusat i van començar una relació de parella.

Segons ha declarat la germana de la víctima, la dona li va explicar que s'havien conegut a través d'una aplicació i que l'home havia estat a la presó per "delictes violents". La veïna de Porqueres, però, afirmava que "tothom mereix una segona oportunitat" i creia en la reinserció del processat.

Aviat la situació va empitjorar. La germana ha exposat que la relació amb la família va canviar molt. De fet, van passar de veure's sovint i tenir una relació només telefònica. A més, quan la parella es va casar, només van convidar familiars i amics del processat i no hi havia cap convidat per part de la dona.

Tant la germana com una amiga de la víctima han relatat que l'acusat no treballava i vivia dels ingressos de la dona: "Havia de treballar dotze hores al dia perquè no arribava". L'amiga també ha explicat que la víctima li va acabar confessant que l'havia amenaçat amb matar-la si el deixava o en endur-se el gos de la parella: "Ella estimava els animals i ell ho va fer servir".

Dos dies abans del crim, la víctima i la seva amiga havien quedat per veure's a Banyoles. La testimoni ha relatat que el seu objectiu era intentar-la convèncer perquè el deixés. Finalment, però, no es van poder trobar. La separació, segons sosté el fiscal Víctor Pillado, va ser un dels detonants dels fets. Ho avala que 6 mesos abans dels fets la dona va consultar al Grup d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra de Banyoles com ho podia fer per separar-se. L'agent que la va atendre ha exposat que va "ocultar" que patís maltractaments tot i que sí que va dir que l'acusat "la tractava malament".

El presumpte assassinat va tenir lloc cap a les 13.15 hores del 2 de juny del 2021. Segons va admetre el mateix acusat dimarts durant la seva declaració, va atacar la víctima al domicili familiar després d'una discussió i li va assestar "un mínim de quinze ganivetades". Després, va marxar del pis i va estar hores donant voltes amb el cotxe. Segons la seva versió, va estar consumint drogues. Finalment, cap a les 21.50 hores va anar a la comissaria de Mossos d'Esquadra i Policia Local de Banyoles i va confessar els fets.

L'agent que va obrir la porta, ha explicat que l'home va tocar el timbre i va dir: "Bona nit, crec que he matat la meva dona". Ja a dins la comissaria, va facilitar l'adreça i va donar les claus del pis als policies, perquè anessin a comprovar els fets.

Un caporal ha explicat que, de manera espontània, el processat no parava de repetir el mateix mentre una patrulla es desplaçava al pis: "Se me n'ha anat l'olla, vaig tot mortal, m'he fotut heroïna, crec que m'ha carregat la meva dona".

Els policies exposen que, tot i això, l'acusat estava "bastant tranquil" i no tenia símptomes compatibles amb el consum de drogues. També han afegit que els va cridar l'atenció que actués amb "fredor": "Quan li vam confirmar que l'havíem trobat morta i li vam dir que el deteníem, l'únic que va fer va ser posar-se les mans al cap".

El fiscal Víctor Pillado l'acusa d'un delicte d'assassinat amb agreujants de gènere i parentiu i atenuants de confessió i drogoaddicció i demana 25 anys de presó. És la mateixa pena que sol·licita la Generalitat, personada com a acusació perquè es tracta d'un crim masclista. La defensa, encapçalada pel lletrat Carles Muñoz, nega en un inici el relat de fets que recull l'escrit d'acusació de la fiscalia.

El judici continuarà dijous a l'Audiència de Girona.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS