En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Part d'un dels cartells de la campanya "l'Orgull més gran". / Foto: Departament Igualtat i Feminismes

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern ha impulsat la campanya 'L'Orgull més gran' amb l'objectiu de reivindicar el dret de les persones LGBTI+ a ser com vulguin ser i a poder viure la seva identitat amb plenitud en totes les etapes de la vida.

La iniciativa s'emmarca en la commemoració del 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull per a l'alliberament LGBTI+. Pretén posar de manifest la diversitat d'aquest col·lectiu i donar visibilitat a les persones de més edat perquè no es vegin obligades a tornar a l'armari a mesura que perden autonomia. A més, vol fer pedagogia i trencar amb estereotips i clixés.

Des d'aquest dimarts la façana de la Generalitat llueix una lona amb les creativitats de la campanya.

La iniciativa parteix de la idea que quan les persones LGBTI+ es fan grans i han de fer ús d'un centre de dia o han d'entrar a viure a una residència, poden trobar-se en un nou entorn que nega la seva identitat de gènere o orientació sexual, i que les discrimina per aquest motiu. Per això, cal que el dret a viure l'orientació sexual i la identitat de gènere amb plena llibertat pugui garantir-se al llarg de tota la vida.

L’espot de la campanya se centra en el diàleg intergeneracional i en el relleu que les persones grans passen a les més joves pel que fa a la defensa dels drets LGBTI+. En aquest sentit, recull l’experiència de sis testimonis que responen a la pregunta: "Quin és el teu orgull més gran?". Algunes de les respostes són "no haver de donar explicacions" o bé "veure com els joves continuen una lluita que vam començar fa molt de temps". Al final, una noia jove expressa el seu reconeixement envers els seus avis, una parella d’homes.

A més de l'anunci que s’emet per televisió i es distribueix a través de les xarxes socials, aquesta campanya compta amb un podcast fet en col·laboració amb el programa Oh My Goig de Betevé. També s’han editat diversos materials promocionals per a les xarxes socials i es promou l’ús de l'etiqueta l’#OrgullMésGran.

Els materials de la campanya es poden descarregar al web del departament d’Igualtat i Feminismes.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS