En directe: En Joc

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts l'Estratègia catalana del vianant 2030, un document elaborat pel Departament de Territori que inclou un centenar de propostes i solucions.

Pretenen fomentar els desplaçaments a peu, incrementar la seguretat dels vianants, millorar la sostenibilitat ambiental i potenciar la mobilitat saludable.

Es tracta d'accions com ara implementar xarxes de vianants segures per connectar els barris, establir itineraris segurs, potenciar un urbanisme que pacifiqui el trànsit o reforçar l'educació viària en els currículums de l'ESO.

L'objectiu és que el 60% dels desplaçaments al centre de les ciutats i el 50% als districtes exteriors es facin caminant l'any 2030 (ara són del 54% i el 40%, respectivament).

Les propostes estan classificades en 10 eixos diferents: conèixer millor la mobilitat dels vianants; donar a conèixer la marxa a peu com a mode de transport; construir i mantenir infraestructures segures i atractives per als vianants; dotar d'espai públic els vianants d’acord amb les seves necessitats; dissenyar els vehicles per a la reducció de possibles lesions als vianants; incorporar la Visió Zero per a la seguretat dels vianants; impulsar les noves tecnologies en els desplaçaments dels vianants; impartir coneixement i desenvolupar actituds i comportaments; assegurar el gaudi del benestar, l'accessibilitat i la tranquil·litat a l'espai públic; i reforçar el compliment de la normativa per protegir els usuaris vulnerables.

La intenció del Govern és que altres administracions, així com institucions, empreses o organismes s'adhereixin a l'Estratègia catalana del vianant per tal de poder implementar el conjunt de mesures de forma "coordinada i eficient".

Un cop aprovat el document, el Departament de Territori, a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat, disposa de sis mesos per elaborar un primer programa d'actuacions a partir de les propostes de l’Estratègia, amb el detall de les accions, les fórmules d'implementació i el finançament necessari.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS