En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La primera edició de l'IDILIC Festival es trasllada de Platja d'Aro a Sant Feliu de Guíxols a tan sols dues setmanes de la seva estrena. El certamen, es farà els 28 i 29 de juliol.

Porta artistes com Melendi, La Casa Azul o Nena Daconte.

A través d'un comunicat per anunciar el canvi d'escenari, els organitzadors de l'IDILIC Festival atribueixen el trasllat dels concerts al Guíxols Arena "per motius aliens" a ells. Afirmen que el trasllat d'ubicació es deu "a causa d'un canvi inesperat en l'acollida institucional, política i administrativa de Platja d'Aro després de les eleccions del passat maig".

A l'escrit, també expliquen que el nou emplaçament -el Guíxols Arena- és "un recinte que compleix i garanteix els estàndards d'excel·lència que sustenten els valors tècnics i culturals del nostre festival". Precisament, l'IDILIC s'encavalcarà amb el Porta Ferrada, que té com a escenaris principals l'Espai Port i aquest de la zona de Vilartagues.

"Lamentem profundament que els ciutadans, visitants i empresaris de Platja d'Aro no puguin gaudir d'un projecte que comporta una enorme inversió i un gran impacte econòmic i cultural per a la localitat", diu l'organització del certamen, que també anuncia que aquells qui s'allotgin a Platja d'Aro tindran autobusos gratuïts fins a Sant Feliu.

L'Ajuntament de Platja d'Aro assegura que veia amb bons ulls la celebració de l'IDILIC, però que les circumstàncies inicials han canviat, i això ha estat el que ha fet inviable celebrar-lo a la Masia Bas. El consistori, d'entrada, recorda que el certamen és "una iniciativa privada", i que des d'un principi l'Ajuntament de Platja d'Aro hi havia ofert suport institucional, cedint l'espai i també destinant-hi una partida de 40.000 euros per promocionar-lo.

El consistori explica que inicialment el certamen s'havia previst celebrar a finals de juny, amb capacitat per acollir 12.000 persones cada dia. Va ser a les acaballes de l'estiu del 2022 quan la promotora, Here Comes The Sound SL, van mantenir els primers contactes amb l'Ajuntament.

A partir d'aquí, es van engegar reunions de treball. I en una d'aquestes trobades, l'organització, però, va comunicar al consistori que havia decidir posposar un mes el festival i endarrerir-lo als dies 28 i 29 de juliol, quan ja s'està en plena temporada turística.

I ha estat el canvi de dates, precisament, el que ha impedit que l'IDILIC se celebrés a Platja d'Aro, perquè la cessió de l'espai anava condicionada a què tots els informes fossin favorables. S'ha de tenir en compte, també, que la Masia Bas es troba situada dins el nucli urbà de Platja d'Aro.

Exceptuant l'informe dels Bombers, que posa alguns condicionants, tota la resta han estat negatius. Tant aquells que redacten els serveis tècnics municipals (que fan referència al mapa acústic i a l'atorgament d'una llicència d'activitat extraordinària), com el de la Policia Local (mobilitat urbana) i els dels Mossos d'Esquadra (mobilitat interurbana i seguretat ciutadana).

A això, també s'hi suma el fet que els organitzadors van trigar a presentar el projecte. L'Ajuntament va acordar cedir la Masia Bas a finals de febrer, i fins al 30 d'abril la promotora no va entrar el projecte al consistori. L'Ajuntament explica que, un cop se li va comunicar que el festival era inviable arran dels informes negatius -això va passar entre finals de maig i principis de juny- la promotora va intentar esmenar-ho.

Però després de revisar la documentació, i veure que els informes continuaven essent negatius, el consistori ha hagut de denegar l'activitat. "L'Ajuntament lamenta que el projecte de l'IDILIC Festival hagi fet inviable la celebració de l'esdeveniment al municipi, al mateix temps que mostra el seu agraïment a Sant Feliu per acollir-lo al Guíxols Arena", diu un comunicat que ha fet públic Platja d'Aro. "El consistori continuarà treballant per oferir a residents, visitants i turistes propostes lúdiques de primer ordre, sempre en les condicions òptimes", conclou l'escrit.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS