En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El minut de silenci a la plaça del Vi de Girona per la noia assassinada. / Foto: Gerard Vilà / Ariadna Reche (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La concentració ha començat a dos quarts de 12 a la plaça del Vi. Tot el Ple hi ha estat present, amb els 27 regidors a més de personal de l'Ajuntament de Girona.

La tècnica d'Igualtat ha estat l'encarregada de llegir el manifest. Un manifest que ha condemnat el crim de la Carla, la noia de 27 anys que va morir a mans de la seva antiga parella al número 11 del carrer Bilbao de Girona, al barri de Sant Narcís.

De fet, mitja hora més tard de la convocatòria consistorial, els veïns del barri han fet una altra concentració per rebutjar el crim.

Pel micròfon de la plaça del Vi hi ha passat també la consellera de Feminismes, Tània Verge, que s'ha mostrat consternada per la notícia i ha exigit que la societat "acabi amb la xacra" que suposen els crims masclistes. Verge també ha recordat que en el que va d'any ja han mort vuit dones assassinades per violència masclista a Catalunya.

"Avui malauradament és la Carla, però també ha estat la Ruth, l'Elisabet, l'Arantxa, la Sandra, la Kirsty, la Lídia i la Francy. Això no pot ser", ha lamentat Verge, mentre recordava que cal fer ús del telèfon contra la violència masclista 900 900 120.

Per la seva banda, l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha demanat als homes de la ciutat de Girona fer una "reflexió" per tal de "revisar-se". "Tenim molta feina a fer i faig una crida a tots els homes del país, jo inclòs, per canviar-nos i canviar el sistema i garantir que les dones puguin viure lliurement a Girona i a Catalunya", ha reblat.

L'acte ha acabat amb un llarg aplaudiment en record de la jove assassinada i amb moments d'emoció per part d'alguns dels assistents al minut de silenci.

S'espera que el detingut pel crim, un home de 29 anys que era l'antiga parella de la jove, passi a disposició judicial aquest cap de setmana. L'home va anar a la casa de la víctima, va lligar-la i posteriorment la va escanyar fins a matar-la. La relació entre els dos havia durat poc temps i va ser el mateix arrestat qui va confessar el crim.

Tot plegat va passar pels volts de quarts de sis de la tarda al tercer primera d'un edifici del carrer Bilbao de Girona, al barri de Sant Narcís. Els Mossos van detenir el presumpte assassí al mateix edifici un cop va confessar que havia matat la seva antiga parella.

En una piulada a les xarxes socials, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat que no hi havia denúncies prèvies per maltractaments per part de la víctima.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS