En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El visor on es poden veure els incendis en temps real.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, del Departament d'Interior, ha publicat en fase de proves un mapa interactiu que permet consultar les actuacions dels Bombers de la Generalitat.

Aquesta eina, que es pot consultar a la pàgina principal de l'apartat web de Bombers, informa en temps real de tots els incendis de vegetació en què estiguin treballant; els forestals, els agrícoles i els urbans.

Cada servei inclou la ubicació de l'incendi i els mitjans que hi treballen i la informació s'actualitza ara cada 10 minuts.

La nova eina vol ajudar la ciutadania a actuar de manera responsable en cas d'una gran emergència ja que detallarà les restriccions associades a l'extinció.

El mapa interactiu, que s'està acabant de desenvolupar, inclourà a partir del setembre la fase de cada incendi, amb un color diferenciat de la icona que l'identificarà (actiu, estabilitzat, controlat o extingit) i un filtre de cerca per buscar els focs en funció de la fase. Aquests mesos de campanya d'estiu serviran per detectar possibles millores al projecte.

El visor, que s'ha creat amb el suport de l'àrea de Tecnologies de la Informació i la Comunicació i el Servei de Difusió del Departament d'Interior, vol millorar la informació de servei perquè la ciutadania pugui actuar amb responsabilitat i que faciliti les tasques dels serveis d'emergències, eviti els llocs on hi ha incidents o amb risc potencial i prengui les mesures més adequades en cas de trobar-s'hi per prevenir riscos i minimitzar danys.

La pàgina web d'Interior específica d'incendis forestals, el web de Bombers i el perfil oficial del cos a Twitter aporten informació complementària en cas d'una emergència.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS