En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La visita institucional a l'Institut Escola de Lloret de Mar. / Foto: Departament d'Ensenyament

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El curs escolar ha començat amb normalitat a les comarques gironines. Així ho ha assegurat el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Martí Fonalleras.

A hores d'ara no els consta cap incidència i que, si en detectessin alguna de puntual, ho solucionaran "immediatament".

La jornada ha arrencat amb 123.358 alumnes que han acudit a les aules dels diferents centres educatius de la demarcació, un 2,29% més que l'any anterior. La majoria dels nous estudiants són d'educació secundària i, de fet, a l'ESO hi haurà 2.359 alumnes més (un 7,61%) que durant el curs 2017-2018.

Davant d'aquest augment a secundària, des del Departament d'Ensenyament ja s'ha contractat un reforç de docents. D'aquesta manera, de les 94 noves dotacions en professorat que destina el govern català a les comarques gironines, 87 d'elles se'n van directament als instituts. La resta es reparteixen entre escoles i instituts escola.

Pel que fa a l'educació infantil i primària, pràcticament hi haurà el mateix nombre d'estudiants que en el curs anterior.

Fonalleras ha fet aquestes declaracions durant una visita a l'Institut Escola de Lloret de Mar. El responsable d'Ensenyament ha posat aquest model com a exemple de bon funcionament i ha dit que podria aplicar-se a molts altres punts del territori. En aquest sentit, ha dit que seria "molt positiu" perquè els centres de primària i secundària no tindrien l'allau d'alumnes d'ESO que actualment pateixen i "podrien seguir amb les dimensions actuals, a la vegada que ampliar l'oferta de batxillerat i cicles formatius".

Per la seva banda, el delegat del Govern, Pere Vila ha admès que pel què fa a infraestructures no poden parlar "100% en positiu" perquè "hi ha llocs on no està consolidat el model educatiu que volem". Vila ho ha atribuït a l'aplicació del 155 i a la manca d'inversions dels darrers anys però ha dit que hi treballaran en els propers cursos.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS