En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, l'acusat d'una violació múltiple a Blanes. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Al banc dels acusats de la secció tercera de l'Audiència de Girona s'hi ha assegut només un dels quatre presumptes agressors, que és a qui la víctima va reconèixer i l'únic que s'ha pogut identificar.

La víctima ha declarat al judici que la matinada del 23 de desembre del 2011 va anar a un bar de Blanes amb un conegut. Mentre eren al local, va entrar l'acusat.

Segons ha explicat, l'home buscava tabac i li'n va agafar d'un paquet que ella tenia sobre la barra. Llavors, van tenir una discussió perquè la dona li va retreure que n'agafés sense permís. Aleshores, la situació no va anar a més.

La víctima ha relatat que, durant la nit, va anar un moment al lavabo i quan en va sortir, l'home amb qui havia anat al local havia marxat sense dir res. Per això, finalment va decidir tornar cap a casa.

A l'exterior, se li va apropar un cotxe del qual van baixar l'acusat i un altre home. "Em van agafar amb força i em van obligar a entrar al seient de darrere", ha dit. A dins el vehicle, hi havia dues persones més en la posició del pilot i el copilot. El cotxe va emprendre la marxa i la van dur fins a un lloc apartat. Segons la dona, va poder esbrinar que anaven en direcció Tordera.

Quan el vehicle es va aturar, els dos homes que anaven amb ella al seient de darrere li van abaixar els pantalons i la van violar. "Em vaig defensar tant com vaig poder però m'agafaven i van acabar fent el que van voler", ha declarat. Un tercer ocupant del vehicle, segons ha explicat, també la va voler agredir sexualment però el conductor va dir que ja n'hi havia prou i que la deixessin marxar.

"Em van llançar a una cuneta, per sort amb vida", ha explicat al judici. Abans, però, afirma que la van colpejar, li van arrabassar unes arracades i cadenes que duia i li van robar la bossa de mà. La víctima ha relatat que una dona la va socórrer i la va portar a l'hospital.

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i, per la descripció que va fer la víctima, per la zona dels fets i pel modus operandi, van posar la imatge de l'acusat entre les fotografies del reconeixement fotogràfic perquè ja havia estat sospitós en altres delictes. La víctima el va reconèixer "sense cap dubte".

L'acusat nega els fets. Al judici, només ha respost a les preguntes de l'advocada de la defensa, Natàlia Frigola. El processat ha declarat que no era al lloc dels fets i ha afegit que no coneix de res a la víctima.

La fiscalia demana 56 anys de presó per quatre delictes d'agressió sexual amb penetració (un d'ells en concepte d'autor i tres com a cooperador necessari) i per un delicte de robatori amb violència. També sol·licita que el processat indemnitzi la víctima amb 350 euros per les lesions que va patir, 560 pels objectes robats i 25.000 euros pel dany moral.

La defensa demana l'absolució. Frigola sosté que no hi ha proves que avalin l'acusació i, de fet, ha apuntat que no van localitzar ADN del processat en la víctima.

En cas de condemna, sol·licita que li apliquin l'atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici. La defensa argumenta que els retards no es poden atribuir a l'acusat perquè quan el jutjat va ordenar que s'esbrinés el seu domicili perquè no el localitzaven era a presó per una altra causa.

El judici ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS