En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acusat de violar una noia en una zona boscosa de Sant Gregori, d'esquenes davant el tribunal de l'Audiència de Girona. / Foto: Marina López (ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El cas que ha arribat avui a judici a l'Audiència de Girona va passar el 18 de desembre del 2021.

Aquella matinada, l'acusat i la víctima -tots dos, portuguesos- es van conèixer en una discoteca de Girona a través d'un amic comú. Quan van sortir del local, ell va oferir-se a portar-la amb cotxe fins a casa seva, i ella hi va accedir. A partir d'aquí, les versions d'un i de l'altra difereixen de manera diametral.

L'acusat, que aleshores tenia 21 anys, ha declarat que la relació va ser consentida. Ha explicat que, d'entrada, van decidir anar-se'n a l'aparcament de darrere l'Auditori, on van estar parlant i fumant. I que allà, va ser ella qui va prendre la iniciativa i li va fer un petó. Com que a la zona hi havia més gent, els dos van decidir marxar a un lloc més apartat.

El processat, que només ha respost les preguntes del seu advocat, ha explicat que va conduir cap a la zona on hi ha les gorgues de Canet d'Adri. Abans, però, van aturar-se en una benzinera. Un cop van arribar a lloc, l'acusat ha dit que tots dos van mantenir relacions sexuals. "En cap moment ella va dir-me que no volia", ha declarat davant del tribunal.

La seva versió és del tot contraposada a la de la víctima. Al judici, la noia ha explicat que, un cop eren dins el cotxe, ella va adonar-se que l'acusat no agafava el camí per anar cap a casa seva. I que quan li va demanar el per què, ell va canviar l'actitud de cop, la va amenaçar i li va dir que si cridava, la mataria. "Em vaig quedar en xoc", ha assegurat.

Aprofitant que el processat va aturar-se a la benzinera, la víctima ha relatat que va enviar la seva ubicació en directe a través del mòbil a la seva cosina, que inicialment havia començat la nit amb ella però que se n'havia anat a dormir perquè es trobava malament. També li va passar un WhatsApp amb el nom de l'acusat i la descripció del vehicle. La cosina, però, no els va veure fins a primera hora del matí (quan va tornar a contactar-hi després de l'agressió).

La noia ha relatat que l'agressor la va portar fins a una zona boscosa a prop de Sant Gregori i que allà la va forçar. Ha declarat que el processat li havia abaixat els pantalons i la roba interior, que la va amenaçar i la va agafar pel coll, que la va penetrar dues vegades i que la va obligar a fer-li una fel·lació. Després, la va portar de tornada a Girona i la va fer baixar del cotxe a la frontissa del Güell, on va poder demanar ajuda.

La víctima ha explicat que l'acusat va mostrar-se "agressiu" i a preguntes de la seva defensa, que ha qüestionat si havia mostrat algun desig mentre era amb ell, ha respost: "L'únic desig que tenia aquella nit era el d'arribar viva a casa meva". També ha dit que no havia sortit del cotxe quan el processat va aturar-se a la benzinera perquè allà no hi havia ningú i, a més, estava espantada i en xoc.

Arran de la violació, la víctima ha declarat que ha hagut de seguir tractament i que tot aquell episodi l'afecta en el seu dia a dia. Per exemple, quan veu un cotxe que circula pel carrer semblant al de l'agressor o quan escolta que algú té el seu mateix nom.

Durant el judici, que s'ha celebrat a la Secció Tercera, entre els testimonis que han passat per la sala de vistes hi havia la dona que va auxiliar la víctima. Ha explicat que se l'havia trobada plorant, arraulida a l'entrada d'un garatge, i que quan li havia demanat què li passava, ella li va respondre que l'havien "violentada". "Estava desfeta", ha assegurat.

Per la seva banda, tant la cosina com l'amic que la víctima i l'agressor tenien en comú han relatat que ella va enviar-los diversos missatges de veu al mòbil. Als primers, els deia que l'acusat no la volia portar a casa; i als altres, ja plorant, els explicava que l'havia violada.

Els perits que han declarat al judici han explicat que les lesions i l'estat en què es trobava la noia són del tot compatibles amb haver patit una violació. Perquè si bé no tenia lesions a nivell genital, sí que presentava signes d'haver estat forçada en altres parts del cos.

La fiscal imputa al processat un delicte de violació i un delicte lleu de lesions. Per al primer, sol·licita que se'l condemni a 10 anys de presó, a passar-se'n 7 en llibertat vigilada i que no es pugui acostar a menys de 500 metres de la víctima ni tampoc comunicar-s'hi durant 15 anys. Per les lesions, demana que el processat hagi de pagar una multa de 480 euros i que se li imposi la prohibició d'apropar-se a la jove durant sis mesos.

Com que el processat és portuguès, la fiscalia inclou al seu escrit que, un cop hagi complert tres quartes parts de la condemna, la resta de la pena es commuti per l'expulsió de l'Estat durant un termini de 10 anys. En matèria de responsabilitat civil, reclama que l'acusat hagi de pagar una indemnització de 20.550 euros a la víctima.

Per la seva banda, l'acusació pública demana una pena de 9 anys de presó per la violació, eleva la multa per lesions a 900 euros i la indemnització als 30.550 euros. La defensa sol·licita l'absolució.

El judici, que s'ha celebrat a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS