En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El podcast "Això no és un càsting". / Foto: Temporada Alta

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Festival Temporada Alta impulsa un nou podcast d'arts escèniques 'Això no és un càsting', juntament amb Ràdio Primavera Sound, i estrena 'Dijous de comèdia a TA', un programa de monologuistes.

El festiva manté l’aposta pel públic jove renovant el Projecte Artèria, que des de fa diversos anys treballa per acostar els menors de 30 anys a les arts escèniques, i impulsant nous formats com els monòlegs o els podcasts.

La proposta del festival és acostar-los als espectacles majoritàriament creats per joves i amb temàtiques d’interès i actualitat, i que ho puguin gaudir a un preu assequible.

Els menors de 30 anys poden inscriure’s a Artèria i obtenir el carnet de membre amb el que es beneficiaran de diversos avantatges. Un any més s'impulsa el Paquet Artèria, que consta d’una programació especial conformada per set espectacles d’alguns dels artistes emergents més potents de l’escena del país i internacional.

Tots els membres podran comprar entrades per quatre dels set espectacles per 40 euros.

Entre els espectacles proposats hi ha algunes de les grans estrenes del festival, com per exemple 'Cos(i)ficades', el muntatge de Las chicas del barro sobre la cosificació del cos femení utilitzant el teatre visual i d’objectes; 'De l’amistat', de les joves creadores identificades sota el nom de Col·lectiu Las Huecas; 'Sísif fa no fa', on Jordi Oriol utilitza la mitologia grega per reflexionar sobre el món actual amb jocs de paraules i sentit de l’humor; i finalment 'Nodi: de gossos i malditos', que signa Míriam Moukhles i Joan Sentís i parla de la història d’un suïcidi a través de la Barcelona dels anys 70 i 80.

També formen part del Paquet Artèria l’espectacle internacional 'Drive your Plow over the Bones of the Dead' que la companyia Complicité, sota la direcció de Simon McBurney, portarà a Temporada Alta per posar en escena un thriller ecologista amb temàtiques com la defensa dels animals o els límits per defensar les conviccions. Nao Albet i Marcel Borràs presentaran 'De Nao Albet i Marcel Borràs', una antologia de l’obra passada, present i futura dels dos creadors que serveix per narrar la seva amistat i el tràfic final de la seva relació; i completa el Paquet Artèria per a joves 'Derecho a pataleta. La missió més trepidant de les Espies de veritat', on Berta Prieto i Lola Rosales -sota el nom de Las Chatis de Montalbán- recuperen els personatges televisius de Les Espies de Veritat.

A més dels descomptes, enguany els joves que disposin del carnet gratuït d’Artèria -repetint la fórmula de la passada edició- podran comprar entrades d’espectacles el mateix dia de la funció per 10 euros, sempre que quedin entrades disponibles, o amb el 20% de descompte de manera anticipada.

A aquest paquet d’obres també s’hi sumen 12 espectacles agrupats sota l’etiqueta #ArtèriaRacomana. Entre ells, hi ha 'Face T(W)O' de Pan.Optikum i el projecte PPP (People Power Partnership), 'Tot el que passarà a partir d’ara' de Joan Yago, 'Together to get there' d’Akira Yoshida i Lali Ayguadé, 'Qui a tué mon père' d’Édouard Louis i Thomas Ostermeier, 'Sexpiertos' de Tanttaka Teatroa, 'Hedda Gabler' d’Henrik Ibsen i Àlex Rigola, 'Cristo está en tinder' de Rodrigo García, 'Firmamento' de La Veronal, 'Love me' de Marina Otero, 'Travy' d’Oriol Pla i 'Le congrés ne marche pas' de La Calòrica.

Una de les novetats de l’edició 2023 és el nou cicle d’humor que se celebrarà cada dijous al Centre Cultural La Mercè. Sota el nom 'Dijous de comèdia a TA', el festival vol ampliar el ventall de propostes d’entreteniment. Alta flipamenta, de Marc Sarrats, Not talent, de Judit Martín, Oye Polo (un xou inspirat en el seu podcast) i els monologuistes d’El soterrani seran els participants del cicle enguany.

Després d’una primera experiència en l’edició anterior, Temporada Alta ha creat un nou podcast amb la col·laboració de Ràdio Primavera Sound que inclou gravació en vídeo dels episodis. El nou podcast, 'Això no és un càsting', està presentat per Paula Carreras i Marc Tarrida Aribau i consta de 12 episodis amb convidats diferents en cadascun d'ells per tractar temes com humor i teatre, noves companyies, la crítica teatral, autoficció, deixar la professió, adaptar els clàssics o teatre familiar, entre molts altres.

Alguns dels convidats són Júlia Barceló, Oriol Puig Taulé, Berta Prieto (Las chatis de Montalbán), Xavi Pardo, Marta Díez (José y sus hermanas), Pablo Macho, Ana Polo, Marc Sarrats o Dàmaris Gelabert, entre altres.

El nou pòdcast s'estrenarà el pròxim dimarts 19 de setembre a les vuit del matí i es podrà seguir a través dels canals habituals del festival, així com als de Ràdio Primavera Sound.

El primer capítol tractarà sobre Humor i teatre i els convidats seran Ana Polo i Marc Sarrats, artistes que formen part del cicle Dijous de comèdia a TA. A partir de llavors, cada dimarts s'estrenarà un nou episodi fins al final d'aquesta primera temporada que coincidirà amb les setmanes de festival.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS