En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El proper 25 de setembre començaran les obres d'ampliació i millora del Bloc Quirúrgic i de l'hospital de dia de l'hospital Josep Trueta de Girona.

Es tracta d'una estructura que s'aixecarà a sobre de l'actual edifici de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i es preveu que la seva construcció s'allargui unes 5 setmanes.

Els treballs per aixecar l'estructura es faran quan no hi hagi activitat assistencial a l'edifici i comportaran un seguit de modificacions de circuits i procediments que s'han dissenyat per minimitzar les molèsties als usuaris i preservar al màxim l'activitat.

Es tracta d'un espai de 4.000 metres quadrats distribuïts en tres plantes, connectat amb l'edifici actual del centre de referència a Girona.

Està previst que a la segona planta, hi vagin sis quiròfans nous, que estaran connectats amb els de l’actual Bloc Quirúrgic. Es passarà així dels onze quiròfans actuals a setze, ja que es requereix un increment dels espais de suport dintre de l’àmbit existent, com ara l’ampliació de la zona de reanimació postquirúrgica, de la zona de recepció prequirúrgica i de l’Àrea de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA). D’aquesta manera, es podrà assumir l’increment d’activitat previsible i realitzar intervencions d’alta complexitat en millors condicions.

Per la seva banda, l’Hospital de Dia Oncohematològic de l’ICO augmentarà la seva capacitat assistencial, ja que passarà dels 25 espais de tractament que té actualment a 40, i arribarà a una superfície construïda d’uns 885 metres quadrats.

Tot plegat comportarà una alteració dels espais durant les cinc setmanes que es preveu que durin les obres. Unes obres que es faran quan no hi hagi activitat, per tal de reduir l'afectació.

En aquest sentit, a partir de les 17 h del 25 de setembre els pacients que fan tractaments a l’Hospital de Dia de l’Institut Català d’Oncologia seran reubicats a l’Hospital de Dia Mèdic i Quirúrgic, situat a la primera planta de l’edifici principal del Trueta. Cada pacient serà degudament informat d’aquest canvi d’ubicació del seu tractament.

També s’ha habilitat un circuit rodat alternatiu, tant per a l’entrada com per a la sortida de pacients amb l’helicòpter medicalitzat del SEM en el torn de nit dels dies laborals.

Una altra de les afectacions serà la de l’activitat de gammagrafies i tomografies per emissió de positrons-tomografies computades (PET-TC), que es realitza a les instal·lacions de l’Àrea de Medicina Nuclear de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), situades a l’edifici de l’ICO. En aquest cas, l’afectació és causada per la necessitat de traslladar uns equips de climatització que estan situats a la teulada de l’edifici.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS