En directe: Hot dance 80 - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, l'acusat d'abusar sexualment d'una veïna menor d'edat a Arbúcies. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'acusat vivia a la urbanització Can Pons d'Arbúcies i la família de la víctima hi tenia una segona residència on hi passava caps de setmana i períodes de vacances.

La fiscalia i l'acusació particular sostenen que els presumptes abusos sexuals es van allargar tres anys, començant l'estiu del 2016, quan la menor tenia entre 11 i 12 anys, i acabant l'estiu de 2019, quan la víctima tenia 14 anys.

Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia, el processat "es va aprofitar de la circumstància de tenir un fill menor d'edat i amb una discapacitat per convidar la menor a casa seva amb el pretext de jugar amb el seu fill". Així, segons les acusacions, l'home aconseguia quedar-se moment sol amb la menor, o en presència del seu fill, i li va fer insinuacions de caràcter sexual i tocaments.

El fiscal recull que durant els tres anys l'home "va realitzar comportaments inadequats i de marcat caràcter sexual cap a la menor", com mirar-la mentre es canviava de roba, dir-li que l'estimava i que somiava amb ella, fer-li fotografies o petonejar-la.

A més, l'acusació pública recull quatre episodis de tocaments durant els quals l'home hauria aprofitat jocs a la piscina, a fet i a amagar, amb unes ulleres de realitat virtual o mirant una pel·lícula per agafar la mà de la nena per posar-se-la als genitals o fer-li tocaments ell amb l'excusa que a la menor li havia caigut una crispeta a la zona de l'entrecuix.

La declaració que la menor va fer en fase d'instrucció consta com a prova preconstituïda i no ha hagut de declarar al judici per evitar la revictimització. Sí que han declarat els seus pares, que han explicat que els veïns de la urbanització estaven en alerta i feia temps que veien que el processat tenia actituds "estranyes" amb els menors, sobretot a l'hora de jugar a la piscina comunitària.

Al judici, que s'ha fet a la secció quarta de l'Audiència de Girona, també ha declarat una veïna, que va ser qui la menor va explicar primer els fets. Segons ha dit, ja feia temps que també sospitava d'ell i que l'havia gravat i fotografiat quan jugava amb els menors perquè considerava que s'hi apropava de manera "excessiva". De fet, han exposat que van fer una reunió de veïns per abordar la situació i determinar si hauria pogut abusar d'algun altre menor de la urbanització.

L'acusat, que ha declarat al final del judici, ha negat totes les acusacions. Segons ha explicat, tenia mala relació amb els veïns i insinua que la denúncia pot ser una mena de venjança.

El processat ha relatat que el seu fill té un trastorn de l'espectre autista i que, per això, havia d'implicar-se en els jocs amb la resta de menors per evitar que el deixessin de banda o el tractessin malament.

Segons el seu relat, era la menor qui volia anar a casa seva a jugar amb el seu fill i sempre estava contenta d'anar-hi. A més, ha concretat que no es quedaven sols perquè a casa hi vivien també la seva dona i els seus sogres, que hi eren pràcticament sempre.

L'acusat també al·lega que a la piscina comunitària hi havia molts més veïns adults i sosté que no hauria pogut fer tocaments a cap menor sense que algú altres el veiés o se n'adonés.

La fiscalia l'acusa d'un delicte continuat d'abús sexual a menor de 16 anys i demana 5 anys de presó. També sol·licita 8 anys de llibertat vigilada, que el processat no es pugui apropar a menys de 300 metres ni comunicar-se amb la menor i que la indemnitzi amb 6.000 euros pel dany moral. L'acusació particular eleva la petició de condemna a 6 anys de presó i la responsabilitat civil a 12.000 euros. La defensa demana l'absolució.

El judici ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS