En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Presentació de 'La petitTA', de Temporada Alta i El Pot Petit. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Festival Temporada Alta i El Pot Petit han creat La petiTA amb l'objectiu de fer "una cosa diferent" i oferir "tot un dia" d'arts escèniques al públic familiar a Girona.

El director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, ha subratllat que "No és un concert, no és un espectacle, són molts".

Serà una jornada de música, circ, dansa i molta fantasia que es farà el diumenge 1 d'octubre al Palau Firal de Girona. En total, 8 hores: des de les 11 del matí fins a les 7 de la tarda.Fins al moment, han venut més de 1.400 entrades i l'aforament és d'entre 2.000 i 2.500 persones.

Al Palau Firal de Girona hi haurà muntats dos escenaris. Un de més gran format, que aprofitarà la instal·lació del concert del grup mallorquí Antònia Font el vespre abans, precisament, haurà donat el tret de sortida al Temporada Alta.

De fet, Sunyer ha reivindicat que al país sovint els espectacles familiars es tiren endavant amb menys recursos i que això fa que els artistes hi dediquin molta passió però, sovint, no comptin amb l'opció per fer propostes de més gran format. Això no passarà a La petiTA: "Hi haurà escenaris, pantalles, il·luminació, tot el que calgui".

A l'espai exterior del pavelló hi haurà una zona a l'aire lliure i de cuina sobre rodes. Tot i això, la intenció és que les famílies puguin fer una mica allò que els vingui de gust durant tot el dia. Podran entrar i sortir del recinte, arribar al matí, al migdia o a la tarda i podran comprar menjar allà mateix o, si ho prefereixen, dur-lo de l'exterior.

El Pot Petit, o Helena Bagué i Siddartha Vargas, han desgranat la programació d'aquesta primera edició de La PetiTA (que esperen que pugui tenir continuïtat en futures edicions del festival) i han subratllat que, seguint l'esperit de Temporada Alta, han volgut comptar amb propostes gironines, catalanes, de l'estat espanyol i, també, internacionals.

El festival d'un dia per als més menuts començarà amb l'espectacle itinerant 'Rats!' de Campi Qui Pugui. Després, hi haurà la dansa aèria de les companyia 'Estampades', la dansa urbana dels Brodas Bros amb la proposta 'Hipstory' i els andalusos Vaivén Circo amb Esencial. Al migdia Tombs Creatius i El Pájaro Jocs proposaran instal·lacions i jocs perquè els infants vagin més "al seu aire". I Marc Serrats, DJ Xerramequ, amenitzarà la tarda a partir de les dues.

Després de l'hora de dinar, la tarda començarà amb els malabaristes britànics Hands Down Circus i l'espectacle 'Girafes' de Xirriquiteula Teatre per arribar fins a la traca final: un concert d'El Pot Petit amb la Black Music Big Band. Seran una trentena de persones dalt l'escenari en un espectacle de gran format "molt especial" perquè ajunta les cançons que triomfen entre els més petits amb una Big Band.

La festa no acabarà ben bé aquí. Després hi haurà una sorpresa de la qual, per ara, no n'han volgut desvetllar cap detall: "Creiem que agradarà molt, animem tothom a venir-hi".

Vargas ha detallat que, per fer tota la jornada més inclusiva i accessible, comptaran amb interpretació de llengua de signes catalana, sistemes de bucle magnètic i motxilles vibratòries.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS