En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La Josefa, la primera de les residents en ser vacunada aquesta temporada. / Foto: Caterina Tallón (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La campanya de vacunació simultània contra la grip i la covid-19 per a les persones amb risc de patir complicacions de salut ha començat aquest dimarts.

La primera fase de la campanya s’allargarà tres setmanes i inclou la gent gran que viu en residències, pacients amb atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades.

Coincidint amb les primeres injeccions, els departaments de Salut i de Drets Socials han remarcat la importància de vacunar-se "com a barrera per evitar epidèmies". A partir de mitjans d’octubre les dosis arribaran als majors de 60 anys, les persones de risc, les dones embarassades, les persones amb immunosupressió i el personal sanitari.

S’espera que durant aquesta campanya un 75% de persones vulnerables estiguin vacunades.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha remarcat que “degut al baix nombre de dosis que han arribat fins al moment, s’ha prioritzat la vacunació dels residents”. Un cop arribin la resta de dosis, a l’octubre, ha garantit que es vacunarà també al personal que té contacte directe amb els residents.

Per la seva banda, la directora general de Provisió de Serveis del Departament de Drets Socials, Maria Rosa Pons, ha posat en valor que “les persones vulnerables siguin prioritzades” un cop més en aquestes campanyes i ha recordat la importància de vacunar-se. Ha afegit que “l’experiència demostra que la vacuna és l’escut més important contra les epidèmies”. Ha fet una crida a tots els col·lectius vulnerables i els professionals de la sanitat per a què s’adhereixin a la campanya.

A part dels professionals que treballen directament amb els residents, a mitjans d’octubre està previst començar també a vacunar contra la grip i contra la covid la resta de col·lectius prioritaris. Al mateix temps, començarà per primera vegada la vacunació sistemàtica contra la grip per a tots els infants d’entre 6 mesos i 5 anys, i Salut la recomanarà per a les persones fumadores.

Aquesta temporada, seguint les indicacions de l’OMS, a Catalunya totes les vacunes contra la grip són tetravalents, és a dir, serveixen per dos tipus de grip A i dos tipus de grip B.

Respecte a les vacunes contra la covid-19, en gran part seran monovalents adaptades per fer front a la variant XBB.1.5, que és la que circula majoritàriament en aquest moment.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS