En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Primera reunió de la Taula territorial de l'Aigua de la Vegueria de Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Taula territorial de l'Aigua de la Vegueria de Girona s'ha constituït aquest dimecres amb l'objectiu de contribuir a planificar la gestió de recursos i les prioritats d'inversió.

Liderada per la delegació de la Generalitat, aplega més d'una trentena d'entitats en un "front comú" per afrontar la crisi climàtica.

La delegada del Govern, Laia Cañigueral, ha remarcat que, en l'escenari actual i amb les previsions de futur, l'aigua s'ha convertit en un bé "essencial però escàs" i, per això, remarca que administracions, sector econòmic, social i entitats de defensa del territori compten des d'ara amb un espai de trobada per definir les estratègies i impulsar mesures per a l'estalvi d'aigua i la reutilització dels recursos existents.

Cañigueral ha emmarcat la creació de la Taula territorial de l'Aigua en la situació de sequera actual però, també, en l'escenari de crisi climàtica que preveu en un futur que plogui menys i que hi hagi fenòmens meteorològics "més impactants": "Hem de treballar en una nova planificació d'utilització de l'aigua com el que és, un bé essencial però escàs".

La Taula aplega més d'una trentena d'entitats de tots els sectors implicats en la gestió de l'aigua com les administracions locals, sector socioeconòmic, investigació, sindicats agraris, regants, mancomunitats de consum o entitats de defensa del territori.

La Taula serà un paraigua des d'on s'analitzaran les dades i es faran propostes per millorar l'eficiència dels recursos hídrics i, alhora, plantejar opcions per captar més aigua o fórmules de reutilització. En paral·lel, però, organitzaran grups de treball territorials i sectorials per abordar la situació des de cada àmbit.

La delegada ha exposat que cal impulsar un canvi de paradigma que passa, d'entrada, per la conscienciació social: "Hem de reduir el consum d'aigua". "No és una única mesura, són moltes mesures simultànies per fer un front comú per afrontar la situació", ha remarcat Cañigueral que recorda que el Govern està fent inversions i que, precisament, les aportacions que pugui fer la Taula seran cabdals a l'hora d'acordar-les i planificar les que siguin més adequades per a la demarcació.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS