En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Les àmfores intervingudes. / Foto: Guàrdia Civil

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil ha recuperat dues àmfores romanes quan les intentaven vendre a la Costa Brava.

Segons informa l'institut armat en un comunicat, dimarts de la setmana passada els agents van rebre l'avís de l'operació de compravenda entre particular de les dues peces, que podrien ser considerades patrimoni històric cultural de Roses i Empuriabrava .

Efectius del GEAS van obrir una investigació i van iniciar les tasques de prevenció per a la protecció del patrimoni històric, posant la situació en coneixement de la direcció del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, com a òrgan competent en patrimoni sota l'aigua.

Després d'intervenir els objectes, els experts han dictaminat que les peces són les parts superiors de les àmfores (el coll i les nanses) que, a l'espera d'una datació més precisa, podrien haver-se fabricat entre els segles I i III. Es feien servir per transportar oli.

La Guàrdia Civil exposa que està totalment prohibit comercialitzar aquest tipus d'objectes per ser patrimoni històric i cultural.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS