En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el darrer any policial, d'octubre de 2022 a setembre de 2023, la Policia Nacional ha expulsat de les comarques gironines 67 delinqüents als seus països d'origen. Es tracta, majoritàriament, de multireincidents.

Tal i com ha explicat el cap del cos, Leoncio Martínez, en el dia de la Policia Nacional que s'ha fet a la Subdelegació del govern espanyol.

La xifra d'aquest any és gairebé tres vegades superior a la del 2022 que van ser 23, si bé aleshores només va fer referència a nou mesos d'activitat i no a un any sencer com aquesta vegada.

A més, Martínez també ha explicat que s'han detingut 3.231 persones, la gran majoria d'elles (2.339) per haver infringit la llei d'estrangeria, una competència exclusiva de la Policia Nacional.

Pel que fa a la resta d'arrestats, 309 ho han estat per reclamació policial i 583 més perquè estaven cometent un delicte o l'havien comès. Tot plegat, ha assenyalat el cap de la Policia Nacional a Girona, gràcies a una "molt bona col·laboració" amb la resta de cossos de seguretat que operen a Catalunya, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i les diferents policies locals.

Una altra dada significativa és la quantitat d'entrevistes d'asil que s'han fet a la demarcació. En total han estat 2.100, fet que situa Girona com a cinquena província de l'estat espanyol en nombre de sol·licitants, la majoria d'Hondures, Veneçuel·la i Colòmbia. En aquest sentit, Martínez ha explicat que treballen de forma propera amb les diferents entitats encarregades de proporcionar assistències a les persones refugiades.

Martínez ha explicat que una de les tasques principals és la lluita contra el crim organitzat. En aquest aspecte, el cap del cos a la demarcació ha explicat alguns dels operatius que han dut a terme.

Pel que fa al tràfic de drogues, ha destacat que han desmantellat quinze plantacions interiors de marihuana amb un total de més de 10.000 plantes i 47 quilos de cabdells intervinguts. A més, es van detenir 41 persones relacionades amb els fets.

També en el tràfic de drogues, Martínez ha ressaltat una altra acció que van permetre comissar vuit quilos de cocaïna i 19 cabdells, en un operatiu conjunt amb la Policia Francesa i d'altres cossos de l'Estat.

Finalment, Martínez també ha assenyalat els arrestats per delictes que tenien a veure amb l'explotació sexual, a més dels 34 detinguts per l'estafa del fill amb problemes i que demanaven diners a través de wathsapp o els cinc que van capturar per tenir i vendre material pornogràfic amb menors d'edat.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS