En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els cadells vivien en condicions pèssimes als criadors il·legals. / Foto: Guàrdia Civil

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons informa la Guàrdia Civil, el cas es remunta a principis del mes de març.

Els agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la comandància de Girona van rebre una denúncia perquè el grup estava fent servir un número de nucli zoològic sense consentiment i de manera fraudulenta a l'hora de vendre gossos a través de pàgines web.

A partir d'aquí, els agents van començar a investigar i van descobrir que al darrere hi havia diferents criadors il·legals. Aquest grup, format per tres persones, llogava finques rústiques a Vilopriu i a Sant Jordi Desvalls, importava gossos de l'Europa de l'Est i els obligaven a criar quants més cops millor.

Per fer les transaccions i no aixecar sospites, utilitzaven línies de telèfon que anaven a nom d'antics treballadors.

Els investigats sobreexplotaven sexualment els gossos adults, perquè tinguessin diverses cadellades anuals. Després, es dedicaven a oferir les cries per internet. Les venien directament als compradors o bé mitjançant botigues d'animals.

Quan la Guàrdia Civil va entrar a les diferents finques, va veure com els gossos malvivien en condicions pèssimes. Perquè les instal·lacions eren deficients i els cadells no tenien les garanties mínimes d'higiene i salubritat.

Els agents han tancat els diferents criadors il·legals, han traslladat els gossos a diferents protectores i investiguen els tres responsables. La Guàrdia Civil destaca la col·laboració de l'Ajuntament de Vilopriu a l'hora de desemmascarar els criadors i recorda que, quan es vulgui comprar un animal de companyia, és recomanable visitar les instal·lacions de cria i no fer-ho a través d'internet sense verificar-ne la procedència.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS