En directe: Hot dance 80 - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La inflació s'ha tornat a disparar a les comarques gironines en la comparativa anual, tal com indiquen les dades que aquest divendres ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'índex general a Girona ha crescut un 3,3%, un punt més del que hi havia el mes anterior. Es tracta d'una dècima inferior a la mitjana catalana.

Els aliments són el que més s'han encarit i anar al supermercat aquest mes de setembre ens ha sortit un 9,9% més car del que ens costava ara fa un any. De fet, en tot el que portem de 2023 els preus del menjar ja han pujat un 5,7%.

Per altra banda, els preus del lloguer segueixen creixent. Aquest setembre han crescut un 3,7% en comparació amb el mateix mes de l'any passat.

Per contra, altres despeses vinculades a la llar han caigut. És el cas de la llum, el gas i altres combustibles, on l'índex ha baixat un 27,1% respecte al setembre del 2022.

La compra de vehicles nous també surt més car a la butxaca dels gironins respecte a l'any passat. Concretament és un 5% més car. Una xifra similar a l'augment de preus que han tingut els restaurants, que en un any han pujat un 6,3% els preus de les cartes.

Encara en l'àmbit turístic, hi ha els paquets turístics que han crescut de forma exponencial. Contractar-ne un surt un 21,4% més car que el preu que tenien al setembre del 2022. Malgrat tot, la comparativa mensual en aquest aspecte és menor, ja que s'ha acabat la temporada turística. Els paquets contractats aquest setembre han estat un 15,3% més barats del que van sortir a l'agost.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS