En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Les plantes de marihuana que es van trobar els Mossos a les Gavarres. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La investigació va començar arran de la denúncia d'un ciutadà, que sospitava que a la zona hi havia una plantació de marihuana.

El passat dimarts 10 d'octubre a primera hora del matí, els agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona dels Mossos van fer una entrada i registre a la zona ubicada enmig del massís de les Gavarres, conjuntament amb policies de la unitat d'Investigació i de la Policia Municipal de Girona.

Allà s'hi van trobar un gran campament amb tendes de campanya amb diferents estances com dormitori o cuina.

A més, també van descobrir assecadors de grans dimensions de marihuana que eren en una cabana propera i connectats a un quadre de llums d'un mas en desús que hi ha a tocar de la plantació. Una connexió fraudulenta que havia passat desapercebuda pel propietari de l'immoble que no era conscient de l'activitat que s'hi s'estava fent.

Els Mossos es van emportar 1.360 plantes adultes i que estaven repartides en 3 camps. El primer amb 360, el segon amb 400 i el tercer amb 600 plantes més.

En total, prop de 270 quilos nets de droga, amb un valor aproximat de 822.932 euros al mercat negre. Un cop requisades, la Brigada Municipal de Girona es va encarregar de destruir la droga, deixant només una part dedicada a la mostra necessària per aportar a les diligències.

Ara la unitat d'Investigació dels Mossos és qui s'ha fet càrrec del cas i busca els responsables de la plantació, que hauran de respondre per un delicte contra la salut pública, però també d'un altre contra el medi ambient. El motiu és que van fer una tala indiscriminada d'arbres per plantar la marihuana, basses d'aigua artificial que servien per regar les plantes i també per l'abocament de residus -sobretot plàstics- que es va trobar a la zona.

El propietari del mas en desús, que no està investigat, no va adonar-se dels fets, ja que només anava puntualment a l'habitatge i comprovava que tot estava correcte des de fora.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS