En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels gats ferits que va haver de ser sacrificat. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Policia Local de Llagostera investiga tres denúncies 3 denúncies per maltractament animal. Es tracta de dos gats i un gos que van ser ferits per trets d’una escopeta de balins.

A un dels gats ferits va caldre sacrificar-lo després de l’exploració veterinària.

Segons detalls l’informe veterinari, es va procedir a la sedació per realitzar-li radiografies. Aquestes van evidenciar la presència d’un balí a nivell de les vèrtebres toràciques que li va provocar una paraplegia i un dèficit d’innervació de la bufeta urinària. Aquest diagnòstic va fer que es recomanés l’eutanàsia per evitar el patiment de l’animal.

Les denúncies s’han interposat a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà dels Mossos d’Esquadra ubicada a la comissaria de la Policia Local de Llagostera, que n’investiga l’autoria. De fet demanen col·laboració ciutadana per localitzar a l’autor o autors i recorden que es tracta d’un delicte tipificat com a greu amb penes de presó per als infractors.

Segons la Policia Local, els casos dels gats van passar a la mateixa zona del nucli urbà i segons expliquen pot induir a pensar que es tracta d’un mateix autor. Mentre que el cas del gos va succeir a la urbanització de La Mata.

El sergent de la Policia Local de Llagostera, Adrià Ruano, ha recordat que el Codi Penal preveu penes de fins a 18 mesos de presó per maltractament a un animal si implica atenció veterinària i augmenta fins a 24 mesos si es provoca la mort de l’animal i per als casos amb més d’un agreujant.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS