En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Detall del dipòsit de gasoil d'on el lladre xuclava el combustible. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El robatori ha tingut lloc aquest dimecres 25 d'octubre a la matinada, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

Cap a un quart de quatre de la nit, una patrulla dels Mossos d'Esquadra que feia vigilància per l'autopista, i que circulava en sentit sud, ha entrat a l'àrea de descans de l'AP-7 que hi ha a Vilobí d'Onyar per comprovar que tot estigués en ordre.

Allà, des del cotxe estant, les policies que anaven al patrulla han observat com hi havia un camió amb la porta del darrere oberta i que tenia diversos talls a la lona. Les agents han sortit del cotxe i, quan s'hi han acostat, han vist com del dipòsit de gasoil del camió en sortia una mànega de color blau que anava cap al dipòsit d'un altre camió, aparcat just al davant.

En aquell moment, les policies també han vist un home que ha provat d'amagar-se, estirant-se al darrere d'un bloc de formigó (dels que es coneixem com a 'New Jersey'). Després de retenir el lladre, han observat que estava xuclant el gasoil del dipòsit d'un camió a l'altre amb un mètode rudimentari. A més de la mànega, havia instal·lat uns connectors -com una mena de borns- per tenir electricitat, succionar el combustible i enviar-lo cap a l'altra tractora.

Precisament, a l'interior d'aquesta altra tractora hi havia un camioner que havia fet tractes amb el lladre, i que estava disposat a pagar-li perquè li omplís el dipòsit, en concret 1.600 euros. Ells dos havien acordat un preu molt inferior al que hi ha a les estacions de servei.

Quan les agents han sorprès els dos homes en plena feina, de fet, ja gairebé havien completat el robatori. Perquè ja havien buidat el dipòsit de l'altre transportista, que té una capacitat per a 1.100 litres de combustible, i que l'havia pagat a 1,70 euros quan havia anat a repostar en una benzinera.

Tots dos, de 40 i 45 anys, han quedat detinguts per un delicte de robatori amb força.

Durant l'escorcoll, al lladre li han trobat un tornavís i un tros de tub de PVC a la butxaca. Per la seva banda, el camioner portava 1.610 euros en efectiu al damunt (suposadament, per pagar el combustible).

Els dos detinguts han passat a disposició judicial aquest dimecres. Precisament, el lladre forma part d'un grup que es dedica a sostreure gasoil de camions aparcats en àrees de servei i de descans de l'AP-7. La policia va detenir-ne dos integrants més la setmana passada.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS