En directe: La dansa catalana - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

La reunió d'alcaldes i alcaldesses dels municipis de l'àrea urbana de Girona del passat divendres. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La carta a la ministra de Transports és la primera acció conjunta que impulsen els 12 alcaldes i alcaldesses de l'àrea urbana de Girona després de la reunió que van mantenir divendres.

Precisament, per anar a la una a l'hora d'impulsar polítiques en mobilitat, habitatge i mobilitzar sòl industrial.

L'escrit el signen l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, i la de Fornells de la Selva, Sònia Gràcia, que al seu torn també és presidenta del Consell Comarcal del Gironès. Però també s'ha consensuat, i recull la visió, dels alcaldes i alcaldesses de Salt, Celrà, Sarrià de Ter, Bescanó, Sant Gregori, Quart, Sant Julià de Ramis, Vilablareix, Riudellots de la Selva i Aiguaviva.

La carta critica els greuges que arrossega la línia R11 de Rodalies i, literalment, assegura que la qualitat del servei és "paupèrrima". Sobretot durant els caps de setmana, quan circulen trens curts i la situació "de precarietat" que viu aquesta línia de Rodalies s'agreuja.

"No és només que habitualment hi hagi demores amb els trens, sinó que a més a més, en diumenges hi ha passatgers que es veuen obligats a estar drets en trajectes de més d'una hora", recull l'escrit adreçat a la ministra.

"La decisió, encertada, d'afavorir l'ús del transport públic a través de la disminució dels preus s'hauria d'acompanyar d'una política de recursos que garantís la qualitat del servei", hi afegeixen els alcaldes i alcaldesses de l'àrea urbana.

La carta recorda a la ministra que la reivindicació perquè es millori Rodalies no és nova, perquè el problema ja s'ha convertit en endèmic. "És una reivindicació que ve de lluny, però on persistirem, i si cal insistirem, perquè s'hi trobi solució", afegeixen els alcaldes i alcaldesses.

Per això, tot i que el govern espanyol es trobi en funcions, reclamen que si la ministra manté una agenda de trobades a Catalunya, aprofiti per donar-los audiència per tractar la problemàtica.

Vota el número 1

Pel 10 de maig

COL·LABORADORS