En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Vista aèria de Llagostera. / Foto: Enric Sánchez (LLR)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat aquest dijous provisionalment les Ordenances Fiscals per al 2024.

Una de les ordenances que augmenta per al proper any, és l’Impost de Béns Immobles (IBI). el regidor d’Hisenda, Adrià Guinó, ha detallat que pel que fa als béns urbans s’incrementa un 4,5% i per a béns rústics l’augment serà del 3,7%.

L'IBI no es tocava des del 2020 però segons ha explicat Guinó, a causa de l’increment dels costos i la regularització dels llocs de treballs del consistori i per oferir serveis i millorar els existents era necessària aquesta pujada, tot i que ha dit que han aplicat una contenció.

Pel que fa a les bonificacions de l’IBI per a la instal·lació de plaques solars, també hi haurà canvis. Fins ara es bonificava durant 10 anys, el 50% als primers 5 anys i al 25% els darrers 5 anys. A partir del proper 2024, però,  es bonificarà fins al 50% només als primers 5 anys des de la instal·lació de les plaques. Un fet que no s’aplicarà a les bonificacions ja aprovades si no que s’aplicarà a noves instal·lacions fotovoltaiques. Segons Guinó amb aquest canvi “no sacrifiquem els ingressos que podríem tenir a nivell municipal durant tant de temps”.

D’altra banda, la taxa de la recollida d’escombraries també augmentarà l’any vinent. L’equip de govern ha decidit apujar-la un 9%. Un augment que segons ha detallat el regidor d’Hisenda respon als increments pel que fa al tancament de l’abocador de Solius (cost de transport de deixalles) i l’augment del cànon per part de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Un altre canvi en les Ordenances Fiscals serà la taxa per al registre i recollida d’animals de companyia. A partir de l’any vinent la taxa per al cens de gossos pujarà a 10€,  però es manté a 3€ per a gats i fures, un fet que segons Guinó es fa per incentivar el cens d’aquest animals. També ha recordat l’obligació de tenir censats a l’Ajuntament els gossos, gats i fures.

Les ordenances s’han aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern format per Junts per Llagostera i el PSC i amb el vot en contra per part dels dos grups a l’oposició, ERC i CUP-Alternativa.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS