En directe: Top 25 - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

El Corpus Christi de la catedral de Girona. / Foto: Bisbat de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La setmana passada es va iniciar la segona i última fase dels treballs de restauració del retaule del Corpus Christi de la Catedral de Girona.

Si res no ho impedeix, doncs, la peça estarà acabada d'aquí a quatre mesos i ja es podrà veure amb els seus colors originals.

Des del Museu Tresor de la catedral de Girona assenyalen que el resultat "promet ser espectacular". Les tècniques que s'han encarregat de la restauració de la primera fase seran també les responsables de dur a terme les de la segona.

El seguiment científic i tècnic de l’actuació va a càrrec del personal del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i el finançament compta amb el suport d’una subvenció de la Generalitat de Catalunya.

L'inici d'aquesta fase coincideix amb el quart aniversari de la troballa del vitrall de Sant Martí i Sant Francesc, que va estar amagat durant cinc segles darrere el retaule, i que ara es pot veure restaurat i exposat a la Sala dels Vitralls del Tresor de la Catedral de Girona.

La descoberta va tenir lloc, precisament, durant la primera fase de la restauració d'aquest retaule, dedicat al Corpus Christi, que justament el tapava.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS