En directe: Espai vintage

 Llagostera Ràdio on-line

La Fira de Mostres al Palau de Fires de Girona. / Foto: Ariadna Reche (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La 61 edició de la Fira de Mostres de Girona ha rebut 57.000 visitants, segons ha informat l'organització. Es tracta de 2.000 persones més que l'any passat.

La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha expressat la seva satisfacció per aquestes xifres i ha destacat que demostra la consolidació del saló "com una de les fires multisectorials més importants de Catalunya".

Pel que fa el nombre d'expositors, han crescut un 6% en comparació a l'edició de l'any passat. En total, hi han participat unes 300 empreses i, segons Cunyat, el 90% han qualificat l'experiència de bona o molt bona davant el 82% del 2022 i un 70% assegura que ha aconseguit el resultat que s'esperava durant els cinc dies.

La fira ha estat oberta als visitants entre el 28 d'octubre i aquest passat dimecres 1 de novembre, diada de Tot Sants. A més de créixer en visitants i expositors, també ho ha fet en superfície i ha passat dels 7.782 metres quadrats de l'any passat als 8.090 metres quadrats d'aquest 2023.

Per sectors, s'ha incrementat la presència d'empreses que pertanyen als serveis, l'emprenedoria i la mobilitat elèctrica (37,55%); i també del sector de l'alimentació (22,27%). S'han mantingut en xifres similars el sector de la decoració i construcció (27,07%), i la indústria i tecnologia (13,1%). El 68,12% de les companyies que hi han participat provenen de les comarques gironines, un 10% menys respecte a l'edició de l'any anterior.

D'altra banda, el 66,12% eren de les comarques de Girona (més del 26% de la capital gironina), al voltant d'un 16% de la demarcació de Barcelona, un 0,44% de les comarques tarragonines i prop d'un 14% de fora de Catalunya.

A més, s'hi han celebrat diverses activitats, com l'Escenari Girona Excel·lent, que ha esgotat les entrades i ha augmentat l'aforament inicialment previst, fins a les 1.040 persones. També s'han omplert els sis tallers impulsats per la Diputació de Girona per aprendre a utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics.

Una de les novetats en l'edició d'enguany ha estat l'Espai Calma dirigit a persones amb neurodiversitat amb l'objectiu d'oferir una zona lliure d'interferències sensorials i que ha servit per donar visibilitat al Trastorn de l'Espectre Autista. Durant cinc dies ha rebut 250 visitants, dels quals 170 han sigut usuaris de l'espai i la resta s'hi han acostat per conèixer la iniciativa.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS