En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La presentació del Consell d'Infants Municipal de Llagostera als alumnes de 5è. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un any més, els infants de 5è i 6è de les dues escoles de Llagostera participen al Consell d’Infants Municipal (CIM).

De moment aquest projecte s’ha presentat aquesta setmana als alumnes de 5è, tant de l’Escola Lacustària com del Puig de les Cadiretes i la setmana vinent es farà un recordatori als alumnes de 6è i que ja van participar al projecte el curs passat.

En aquesta primera sessió de presentació, els alumnes han rebut informació sobre el funcionament del CIM i han fet també una dinàmica sobre els drets i deures i han parlat sobre el dret a la participació.

També s’ha reflexionat sobre les característiques que ha de tenir un conseller/a i quin és el rol d’aquest i de la resta de companys de grup.

Un cop feta la presentació, tenen unes setmanes per escollir quins seran els seus representants i al mes de gener del proper 2024 començaran les sessions del CIM, que es duen a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Llagostera.

Durant el curs escolar, els alumnes participen de manera activa en la presa de decisions sobre qüestions que els afecten directament.
Cada grup de 5è i 6è dels dos centres educatius trien un conseller/a titular i un de suplent. El titular assisteix a les sessions com a representant i portaveu dels seus companys de classe i el suplent ocupa el seu lloc en cas de no poder assistir a alguna de les convocatòries del consell.

Tot el que es tracta al CIM ho han de traslladar i explicar als seus companys de classe i viceversa. El tutor o tutora de l’escola és qui s’encarrega d’oferir el moment per fer-ho, ajudar a reflexionar sobre els temes proposats i vehicular les votacions que s’hagin de fer per tal de prendre les decisions.

El Consell d’Infants Municipal és un projecte engegat fa tres anys per l’Àrea d’Educació de l'Ajuntament de Llagostera amb la col·laboració de les dues escoles del municipi.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS