En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d’Acció Climàtica donarà més ajuts per retirar els arbres morts en boscos privats a causa de la sequera.

Per poder arribar a totes les sol·licituds rebudes, el pressupost passarà dels 3 milions d’euros de l’any 2022 a pràcticament 5,5 milions aquest 2023. Els boscos privats representen un 75% de la superfície forestal del país.

La conselleria apunta que l’actual sequera, una de les més intenses i extenses del darrer segle, està portant la vegetació a una situació de decaïment i mortalitat mai vistes en extensió i distribució a molts indrets del país.

El Moianès, Osona i el sud del Bages són algunes de les zones on els arbres presenten més símptomes de sequera, i es calcula que 1 de cada 10 arbres estaria afectat greument.

L’espècie d’arbres on ha impactat més la falta de pluja és el pi roig. També la pinassa, que inicialment semblava que resistia millor la manca de precipitacions i la calor elevada, està resultant molt afectada.

El departament recorda que és important tallar els arbres morts i pertinents, perquè, si no, amb el temps els arbres tindran problemes d’estabilitat i acabaran produint-se problemes de seguretat per a les persones que circulin per les pistes o carreteres o per a qui accedeix al medi natural o bé es mogui dins de les masses arbrades.

A banda d’aquests ajuts, el departament compta amb la línia específica de recuperació del potencial forestal, que es va ampliar el juliol per un import de 245.582 euros.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS